Szakmai konferencia: Jogszabályi változások a szakképzésben

2023. október 3. 12:58 | Fajó Attila

Szakmai konferenciát rendezett a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a Csabagyöngye Kulturális Központban. Az esemény apropóját azok a jogszabályi változások adták, amelyek még a nyáron történtek a szakképzést illetően.

A rendezvény főelőadója, Mátyus Mihály, a Kulturális és Innovációs Minisztrérium Szakképzési, Szabályozási és Intézményirányítási Osztály osztályvezetője elmondta, hogy a rendszer és a jogszabály háttér, amellyel a szakképzési területen dolgozók munkáját segtette az állam, 2020. szeptember 1-én jött létre. Fiatal terület és mégis módosításra szorul törvényileg, hiszen az intézmények és a vállalatok képviselői több esetben jelezték vissza a javaslataikat, módosítási igényüket, hogy a munkavégzésük minél hatékonyabb lehessen. A minisztériumban ennek megfelelően eszközöltek változtatásokat, hogy a jogszabályok a valós igények és szükségekre reagáljanak az oktatási tevékenység mindennapos munkavégzése során.

Békés vármegyéből több mint 100 fő, a témában érintett vállalati szakember és oktatásban dolgozó gyűlt össze az eseményre. Dr. Orosz Tivadar, a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntő beszédében úgy fogalmazott, hogy  a joszabályi módosítássok már két hónapja megtörténtek ugyan, de fontos, hogy a munkatársakban frissen tartsák, újra és újra felelevenítsék az újonnan elvégzett változtatásokat, a sikeres munkavégzés érdekében.

Az esemény a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával jött létre.

Galéria

További programok »

FEL