Szakmai elismerés az orosházi kórház szakdolgozóinak

2022. július 15. 07:27 | behir.hu

Dér Irén Éva, Kardosné Huszár Ildikó és Király Istvánné Mariann, az orosházi Dr. László Elek Kórház munkatársa a Magyar Tudományos Akadémia székházában vehetett át rangos szakmai elismerést a koronavírus-járvány alatt tanúsított kiemelkedő szakmai teljesítményükért.

A koronavírus okozta veszteségek enyhítése és az egészségügyben dolgozók támogatása – e két cél érdekében kezdeményezett gyűjtést 2021-ben az Magyar Tudományos Akadémia 194. közgyűlése. A beérkezett egyéni felajánlások alapján összegyűlt több mint 12 millió, az MTA hozzájárulásával együtt 20 millió forintot az MTA Elnökségének határozata alapján a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) kapta.

A jótékonysági gyűjtést az MTA székházban rendezett ünnepség zárta június 30-án, ahol a MESZK a koronavírus-járvány ideje alatt kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó egészségügyi szakdolgozók közül összesen 210 egészségügyi szakdolgozót (10-10 főt a megyei szervezetekből és 20 főt a budapesti területi szervezetből) ismert el szakmai kitüntetéssel és ezzel együtt az MTA jótékonysági gyűjtéséből és az MTA saját felajánlásából származó adományokkal.

Az indokolás szerint a COVID-19 embert próbáló kihívás elé állította az egész magyar társadalmat, de a legnagyobb teher talán az egészségügyben és a szociális szférában dolgozókra hárult. Az egészségügyi szakdolgozók munkája alapvető fontosságú, áldozatos és felelősségteljes tevékenységük nélkül egyetlen kórház vagy szociális gondozó intézmény sem működhetne.

Dér Irén Éva a Non-invazív mátrix vezető főnővéreként és Király Istvánné Mariann, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály vezető ápolójaként a betegellátás, munkaszervezés, anyag- és eszközbeszerzés területén nagy felelősséggel, sokszor munkaidőn túl is rendelkezésre állt, alázattal és pontosan végezték a rájuk bízott feladatokat.

Kardosné Huszár Ildikó a járóbeteg ellátás vezető asszisztense a Diabetológián végzett napi munkája mellett a kezdetektől fogva részt vett az oltási program megvalósításában. Hatalmas szerepe volt az oltópontok működésének szervezésében, a beosztások elkészítésében és az oltóanyag rendelés koordinációjában.

A díjátadó videón is látható:

További programok »

FEL