Szakkönyveket adományozott a NAK a Békés vármegyei agrár középiskoláknak

2023. október 25. 16:45 | Kugyelka-Zámbori Eszter

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a jövő agrárszakembereinek támogatását tűzte ki egyik céljául, ezért a Békés vármegyei igazgatóság rendszeresen támogatja a térségben működő négy, mezőgazdasági képzést is folytató középiskolát. Szerdán jelképesen adták át az intézmények igazgatóinak a szakkönyv csomagokat a NAK vármegyei székházában.

A rendezvényen két iskola képviseltette magát, amelyek igazgatói és diákjai átvették a jelképes ajándékot, mivel a kamara már kiszállítatta az intézményekbe a több száz szakkönyvet.

– Az agrárkamarával eddig is jó kapcsolatunk volt, amelyet továbbra is szeretnénk ápolni velük. A most átadásra került szakkönyveknek külön örülünk, mert olyan könyveket kaptunk, amelyek tartalma aktuális. Mind az oktatóknak, mind a diákoknak sokat mondanak és nem utolsósorban gyönyörű szép kiadványok – emelte ki az Alföldi Agrárszakképzési Centrum Dr. Pálfi György Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola igazgatója, Gyarmathy Zsolt György.

A békési Gál Ferenc Egyetem, Technikum és Szakképző Iskola mezőgazdasági és erdészeti ágazatban tanuló diákjai is háromszáz könyvet kaptak.

– Nagyon jól tudjuk majd használni a szakkönyveket, egyrészt magukon a szakmai órákon, hiszen ott kézbe lehet venni, lehet belőle tanulni. Nagyon sok értékes szakmai tartalom van bennük. Illetve iskolánk könyvtárában is megtalálhatóak, így bármikor ki tudják kölcsönözni azokat – hangsúlyozta Várszegi Éva az intézmény megbízott igazgatója.

Az eseményen a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program projektvezetője, Horváth Vivien kiemelte:  fontos számukra, hogy a jövő nemzedékének minden eszközt biztosítsanak. Ezzel párhuzamosan a NAK Békés vármegyei elnöke, Kozsuch Kornél azt emelte ki, hogy tavaly az őszi időszakban minden agrárközépiskola GPS készüléket kapott, idén azonban hagyományosabb ajándékkal készültek.

– A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának nagyon fontos, hogy az iskolából kikerülő gyerekek minél nagyobb tudással rendelkezzenek, hiszen ők fogják a jövő agráriumát vinni, élelmiszereinket megtermelni. Nagy tudással kell rendelkezniük ahhoz, hogy ezt jó minőségben és nagy tapasztalatokkal tudják elvégezni – hangsúlyozta Kozsuch Kornél.

A NAK Békés vármegyei elnöke hozzátette: a szakkönyvek adományozása mellett, az agrár tudástár bővítésével, tanulmányi rendezvények támogatásával azokat a diákokat is kiemelten segítik, akik a különböző tanulmányi versenyeken indulnak.

 

Galéria

További programok »

FEL