Szakképzési konferenciát rendeztek Békéscsabán

 

Szakképzési konferenciát rendezett Békéscsabán a Békés Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság a megyeszékhely Önkormányzatával közös szervezésben. A rendezvényen több szakember is előadást tartott a szakképzésben érintett feleknek.

A szakmai konferencián többek közt a szakképzés helyzetéről, de a pályaorientáció fontosságáról is szó esett. A Békés Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság elnöke a jövő kiemelt feladatának nevezte a fiatalok szakképzését. Hozzátette: a kamara azon fáradozik, hogy a gazdaság jogos igényét kielégítse azzal, hogy megfelelő szakembereket képez, hogy minél több szakmunkás legyen.

A szakértők szerint a konferencia kiváló alkalom arra, hogy a gazdaság szereplői találkozzanak egymással. A közös gondolkodás pedig az oktatás számára is fontos. A szakemberek a pályaorientáció megfelelő működését emelték ki. És fontos célként jelölték meg, hogy egy szakmunkás bizonyítvánnyal is megfelelő keresethez lehessen jutni.

Az esemény egyben a kiváló gyakorlati képzőhely díjak átadására is alkalmat adott. Elismerést kapott Uhrin Zsolt a Jeszenszki Gázszerelő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. képviselője, Nyíriné Bordás Ágnest, a Fiume Vendéglátó és Kereskedelmi Zrt. igazgatója, Tarkovács Zoltán járműfényező mester, Lengyelné Magyar Tünde, a Felina Hungária Kft. nevében, Gazsó Jánosné, a Gazsó és Nikó Kft. ügyvezetője valamint Havasi Csaba a Linamar Hungary Zrt. vezérigazgatója.

 

A hírről készült videó anyagunk:

Megosztás:

Címke: , , ,