Szakemberhiány késlelteti az építkezéseket

2017. július 22. 12:39 | Mikóczy Erika

Húsz-harminc százalékkal ugrott meg egyes építőanyagok forgalma az első fél évben, de jó szakembert találni is nehéz - írja szombati számában a Magyar Hírlap.

Az építőanyagok idei árnövekedése jellemzően 5-8 százalék volt – mondta a lapnak a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség ügyvezetője. Szarka László hozzátette, változatlanul probléma a kivitelezői szakemberhiány, amely 3-6 hónapos csúszásokat eredményez.

Az égetettkerámia-téglák forgalma 25-30 százalékkal bővült az első fél évben, az égetettcserép-termékek piacán 8-10 százalékos volt a növekedés. A fehér falazati termékeknél csaknem 20 százalékkal nőtt a kereslet, a szálas szigetelőanyagoknál 25 százalékkal nőtt a kereslet.

Jelenleg jelentős hiány van acéllemez radiátorokból. A homlokzati nyílászárók piacán a nyár folyamán is kitart az év eleji lendület, 20 százalékos növekedés várható az előző évihez képest. A csok, az ötszázalékos lakásáfa keretében végzett beruházások és a magánlakás-építések hatása egyaránt közrejátszott a piac bővülésében.

Forrás: MTI

További programok »

FEL