Szabadkígyóson kinyíltak az első hóvirágok

2019. február 4. 07:35 | behir

A tavasz ugyan hivatalosan csak március 21-én kezdődik, első hírnökeivel azonban már most is lehet találkozni. Az enyhe idő hatására Szabadkígyóson megérkeztek az első hóvirágok – hangzott el az M1 híradójában.

 

 

Hankó János, a Stark Adolf Kertbarát Kör elnöke elmondta: Magyarországon három fajtája fordul elő a hóvirágnak. Hagymás növényekről van szó, amelyek mérgezők, ennek ellenére a gyógyszeripar hasznosítja őket.

Mivel külföldről nagy mennyiségben keresték az értékes tavaszi növényt, így az emberek rendszeresen leszedték, és félő volt, hogy kipusztulnak, ezért 2005-ben védetté nyilvánították – fogalmazott. Hankó ismertette: a hóvirág fagytűrő növény, amelyet telepítéskor érdemes fák, cserjék árnyékába ültetni. Amikor a hóvirág előbújik, akkor a kertekben elkezdődhetnek a metsző munkálatok.

 

További programok »

Itthon

Békéscsabai fiatalokat támogatott a város

Aláírták szerződéseiket azok a fiatalok, akik a „Békéscsaba hazavár!” önkormányzati támogatásban részesültek. A pályázatban a helyi önkormányzat hallgatói ösztöndíjjal, valamint a már végzett diákokat életkezdési támogatással segíti.
2019. december 6. 16:36
FEL