Sütés-főzés helyett wellness: Egyre többen karácsonyoznak szállodában

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége szerint egyre nő a lakosság vásárlóereje, ez pedig érezhető a hotelekben eltöltött napok számában is. A vidéki wellness-hotelek, szállodák a karácsonyi időszakban is magas látogatószámmal működnek, a szilveszter pedig szinte mindenhol teltházas.

Karácsonyfa, rénszarvas az előtérben, fényfüzérek – a wellness-szállodákban is készülnek a karácsonyra. Kellemes kikapcsolódást, feltöltődést ígérnek a szobák, a fürdő részleg, a szaunák, a medence vagy éppen a masszázsszobák.

Sok vendég dönt úgy, hogy inkább hotelben tölti az ünnepeket és a karácsonyi készülődés helyett inkább kikapcsolódik. Az egyik gyulai hotelben évről-évre nő a látogatók – főleg az itt ünneplő családok – száma.

– Hozzánk nyolcvan százalékban belföldi vendégek érkeznek. Az ünnepek alatt, főként szilveszterkor 50 százalékban román és 50 százalékban magyar vendégek töltik meg a szobáinkat – árulta el a behir.hu kérdésére Kun Bernadett, a Hunguest Hotel Erkel értékesítési vezetője.

 

 

Rekordot hoz a szállodáknak 2017

 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének szakemberei szerint egyre erősebb a lakosság vásárlóereje, ez pedig érezhető a hotelekben eltöltött napok számában is.

A 2017-es turisztikai év kiválónak mondható és rekordokat hozott. Idén még magasabb azoknak a belföldi vendégek száma, akik hotelekben, főleg wellness-szállodákban töltik az ünnepeket.

– A vidéki hotelek esetében, főleg a gyógy-wellness és olyan típusú szállodákban, ahol üdülni lehet, különböző programok, sportolási, kikapcsolódási lehetőségek állnak rendelkezésre, a karácsonyi időszakban ugyan nincsen teltház, de erős a kereslet. A szilveszter pedig hagyományosan erős időszak, ilyenkor a vidéki szállók is megtelnek – fogalmazott hírportálunk megkeresésére Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára.

Kovács István hozzátette: a csomagok és a különböző szolgáltatások bővülése mind a családok, mind az idősebb korosztály számára egyre népszerűbbé teszik a belföldi szállodákat.

Megosztás: