Suhajda Szilárd és Klein Dávid ma már a hegyen

2016. július 1. 11:31 | Fekete Kata

Suhajda Szilárd és Klein Dávid a K2-t szeretné meghódítani. Szilárd a Facebook oldalán így számolt be június 27-ről:

- Dáviddal vállvetve ballagunk a gleccseren Itt-ott sebes folyamokon ugrunk át, máshol méretes sziklatömbök élén szökdécselünk, szinte nesztelen. Jobbunkon már a Broad Peak súlyos tömbje, szemben pedig, sűrű felhőbe burkolózva, a Karakorum hegyeinek leghatalmasabbika.

Tekintetem izgatottan, már-már félve emelem a magasba, várva a pillanatot, mikor végre megmutatja magát. Mint szemérmes nő, csak bokáját villantja meg előbb. A felhőszoknya azonban egyre feljebb kúszik. Minden újabb részlet felfedése vonzza tekintetünket és türelmetlenül várjuk, hogy a sejtelemből előtűnjön ő. Provokál. A felhőket hirtelen szétfújja a szél, ám karcsú női formák, finom idomok helyett egy fagyos, éles sziklákkal csipkézett, hátborzongatóan fenyegető, égbetörő kolosszum emelkedik előttünk. Mégis: hívogató. Egy szélsőségektől szép világ: élhetetlen, mégis gyönyörű; rideg és kemény, mégis magával ragad és elcsábít.

Egy karnyújtásnyira vagyunk: a K2 megingathatatlan óriásként uralja a völgyfőt, mi pedig megbabonázva bújunk hálózsákjainkba. Chogori, hatalmas Chogori - csodaszép vagy!"

FEL