Főtéri Nyár 2019 - augusztusi koncertkavalkád a Stégen

2019. augusztus 13. 18:00 - 2019. augusztus 30. 0:00
Helyszín: CSAKK - Stég Békéscsaba Békéscsaba, Széchenyi u. 4, 5600

Stégbulikkal zárják a nyarat Békéscsabán a Csabagyöngye Kulturális Központban.

A Zenit és Államalapító Szent István Ünnepe is belekerült a Főtéri Nyár utolsó etapjába, a Stég Estékbe. Mutatjuk a felhozatalt.

A Scast Trió 2015 májusában adta első koncertjét, körülbelül innentől számíthatjuk a zenekar létrejöttét, azonban a tagok korábban már számtalanszor játszottak együtt.  A koncerteken főként blues, jazz, funky feldolgozások hangzanak el, de saját szerzemények is vannak a folyamatosan bővülő repertoárban.

Bár a legtöbben jazz-rock formációként könyvelik el a Borneo zenekart, ennél azért összetettebb a dolog.  Zenéjük egyfajta fúzió, amiben nincsenek tabuk és korlátok, teljesen szabadon nyúlnak a legkülönbözőbb témákhoz, stílusokhoz, legyen az jazz standard, blues és rock klasszikus vagy saját szám. A koncerteken tökéletesen megfér egymás mellett Miles Davis, Herbie Hancock, a Weather Report, Jimi Hendrix és a Led Zeppelin, természetesen borneosítva, nagy hangsúlyt fektetve az improvizációra.

A Kalungu Ütőegyüttes egy szentesi dobzenekar, 2004 óta játszanak a jelenlegi felállásban. Modern dobzenét játszanak, melyben megjelennek a tradicionális dobolás, a klasszikus és a könnyűzene elemei. Koncertjeiken erőteljes hangsúlyt kap az improvizáció, a zenei kreativitás és a humor.

Little G Weevil, azaz Szűcs Gábor blues gitáros, énekes, zeneszerző, producer. 2013-ban a Memphisben megrendezett Nemzetközi Blues Kihívás (International Blues Challenge) győztese, amerikai Blues zenei díj (Blues Music Award) jelölt. Békéscsabai koncertjén ezúttal Pfeff Márton basszusgitáros és Borsodi László gitáros, énekes, zeneszerző is közreműködik.

A 2012-ben alakult The Biebers hatfős csapata alkotja az ország legkúlabb bandáját. Eleinte senki sem tudta, hogy ki áll a The Biebers mögött, pedig a zenei projekt olyan slágereket alkotott mint a Sorry, a Dance vagy a Stay. Még akkor sem volt publikus a névsor, amikor a Sorry lett az év hazai modern pop-rock hangfelvétele a Fonogram-díjkiosztón. Később kiderült, hogy Puskás Peti és testvére, Puskás Dani is az alapítók között van, és még néhány tag neve kiszivárgott a sajtóban és a koncertek alatt.

Zséda, azaz Zsédenyi Adrienn többszörös Fonogram- és EMeRTon-díjas magyar énekesnő, a magyar könnyűzenei élet egyik legsikeresebb női előadója. Augusztus 20-án nagyszabású koncertet ad a Szent István téren, amely során látványos vizuális effekteket is tapasztalhat a közönség.

A 12 esztendős, 4 nagylemezes Soul zenekar a békés megyei Tótkomlóson alakult, de szárnyait Békéscsabán bontogatta a Frankó és Lecsó fesztiválokon, így ismertségre tett szert városunkban. Mára már Budapest kedvelt bandája, de a gyökereit ápolva minden évben ad egy koncertet Békéscsabán, tavaly óta pedig a CsaKK Stégen búcsúztatja a nyarat.

További programok »

FEL