Sporttámogatások Gyulán

2023. március 5. 18:49 | behir

Gyula önkormányzatának képviselő-testülete a 2023. évi költségvetésében 20 millió forintot biztosít a sportegyesületek ez évi támogatására.

Gyula Város Sportkoncepciója értelmében e keret felosztása az alábbiak szerint történik:

  • sportegyesületek működésének támogatása 90%,
  • a fogyatékkal élők sportjának támogatása 1%,
  • diáksport szervezetek támogatására, a Diáksport Vándorkupa alapján 9%.

A fentiek értelmében a városban működő sportegyesületek Gyula város honlapjáról letölthető adatlapon kérelmet nyújthatnak be, melyek alapján Gyula Város Önkormányzata Képviselő-testületének Humán és Társadalompolitikai Bizottsága átruházott hatáskörében eljárva dönt a 2023. évi sporttámogatások odaítéléséről.

Fentiekre tekintettel a kérelem beadási határideje 2023. március 16. (csütörtök) 16:00 óra. 

A támogatásra egyebekben a közpénzből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény rendelkezései az irányadóak.

A kérelmeket a Gyulai Polgármesteri Hivatal Önkormányzati és Kulturális Osztályán kell benyújtani személyesen vagy e-mailben dr. Pacadzisz Oresztész osztályvezetőnél (pacadzisz@gyula.hu) vagy Veres-Nagy Mónika osztályvezető-helyettesnél (nagymonika@gyula.hu).

További programok »

Sport

Röplabda: Elkezdte a Eb-felkészülést az U17-es válogatott

A Horváth András edzette U17-es magyar csapat Dunakeszin készül a bő egy hónap múlva kezdődő Európa-bajnokságra. A július 11-én kezdődő magyar-szerb közös rendezésű kontinenstorna mérkőzéseinek Vrnjačka Banja mellett a Békéscsabai Városi Sportcsarnok ad otthont, és először rendezik 16 csapattal.
08:11
FEL