Sportoló ovisokkal telt meg a Szent István tér Békéscsabán

2023. május 11. 14:45 | D. Nagy Bence

Mintegy 400 nagycsoportos óvodás versenyzett egymással Békéscsabán az óvodai sportnapon. A húsz intézmény harmincegy csapattal képviseltette magát a játékos rendezvényen, amelynek legfőbb célja a mozgás megszerettetése a gyerekekkel.

Csütörtökön délelőtt Filyó Tibor és Laczó Rita vezetésével közösen melegített be az a közel 400 nagycsoportos, aki részt vett a Szent István téren megtartott óvodai sportnapon.

– Azért szeretem a sportot mert mindig kifáraszt és jót tudok aludni. Szeretek futni, meg labdajátékokat is szeretem – mondta el a behir.hu-nak a hatéves Sallai Anna Luca.

Fotó: Such Tamás/behir.hu

A Lencsési Óvoda is hosszú évek óta képviselteti magát a városi rendezvényen, az intézmény három telephelyéről 40 nagycsoportos gyermekkel érkeztek az eseményre.

– A mi óvodánkban is a labdajátékokat tartjuk nagyon fontosnak. Itt a négy labdajáték: a kosárlabda, a röplabda, a foci és a kézilaba alapjait próbáljuk a gyerekekkel megszerettetni. Sajnos ma már kevésbé fontos a gyerekeknek, illetve a szülőknek, pedig ez mindenre kihat a későbbiekben, úgy a beszédfejlődésre, mint az írásra-olvasásra – fogalmazott Rudnerné Sipos Hajnalka mozgásfejlesztő óvodapedagógus.

Fotó: Such Tamás/behir.hu

A békéscsabai önkormányzat 26. alkalommal rendezte meg az óvodai sportnapot.

– Ebben az évben a város 20 óvodája vesz részt az eseményen, ami azt jelenti, hogy nemcsak az önkormányzati fenntartású óvodákat, hanem a szlovák, illetve az evangélikus óvodát is nagy tisztelettel és szeretettel vártuk.  Ezen a rendezvényen mintegy 400 gyermek vett részt az eseményen, a 20 óvoda 31 csapattal áll ki – ismertette Szigeti Csaba, a békéscsabai önkormányzat oktatási, nevelési és sportosztályának vezetője.

A sportnapon a nagycsoportosok játékos sor- és váltóversenyeken küzdöttek meg egymással. A rendezvény legfőbb célja, a közös mozgás megszerettetése és az iskolai testnevelés órákra való felkészülés volt.

Galéria

További programok »

FEL