Sportcsarnokot kapnak a nagy hagyománnyal bíró birkózók Orosházán

2021. április 10. 13:30 | behir.hu

November végéig kell megépíteni az orosházi birkózók számára az új csarnokot, amelyre a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. közel 400 millió forintot fordít - írja a Magyar Építők A projektet a közbeszerzésen nyertes Ventus Építő Kft. valósítja meg.

A lap arról is beszámol: a mintegy 600 négyzetméteres létesítmény az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda udvarán kap helyet, kora reggel és délutántól a sportolók használják majd, napközben pedig testnevelés órákat tartanak benne. 

Orosházán százéves hagyománya van a birkózásnak, az első női egyesület 1905-ben alakult meg. A csarnokban 288 négyzetméteres küzdőteret alakítanak ki, emellett lesz szauna, konditerem, öltözők, edzői és orvosi szoba, valamint a galérián egy olyan közösségi tér, ahol a szülők a várakozás idején tartózkodhatnak, illetve a klubélet eseményeit is megszervezhetik. A tervek szerint itt egy kiállítási teret is kialakítanak az orosházi birkózás történetének bemutatására.

Az előkészületek és a tervezés csaknem három éve kezdődött, az önkormányzat bruttó 15 millió forint értékben biztosította a helyet, az engedélyes- és kiviteli tervek elkészítését, az építési engedélyezési eljárás lefolytatását, a közműellátottságot és a tereprendezést. Az önkormányzat lesz a létesítmény fenntartója is.

A fejlesztésre a támogatást a központi sportágfejlesztési keret létesítményfejlesztési pályázatán nyerték el. Az építkezés várhatóan a jövő héten kezdődik, a befejezési határidő november 26-a.

További programok »

FEL