Speciális olimpia: Aranyérmes a csabai Vizsnyai Dávid és az eleki Jenei Zoltán

2019. március 17. 20:23 | behir

A békéscsabai Vizsnyai Dávid a hétvégén megvédte négy évvel ezelőtti speciális olimpiai bajnoki címét asztaliteniszben, az eleki Jenei Zoltán pedig 100 méteres hátúszásban győzedelmeskedett az Abu-Dabhiban rendezett Speciális Olimpia Világjátékokon.

 

Dávid tinédzser kora óta az SO asztalitenisz versenyek állandó résztvevője. Folyamatosan és egyenletesen fejlődve érett játékos vált belőle, aki Los Angelesben a Nyári Világjátékokon egyéniben és párosban is aranyérmet szerzett.

Minden nap edz Békéscsabán, és rendszeresen kihasználja az SO-n kívüli versenyeken való indulás lehetőségét. Rendkívül elkötelezett, az asztalitenisz az életének nagy részét kitölti, nem csak edz, hanem folyamatosan nyomon követi a sportág eseményeit.

Az asztalfölötti, rövid labda elleni fonák pörgetését a nemzetközi versenyeken is elismeréssel említik az ellenfelek és edzőik.

 

 

Zoltán kicsi kora úszik. Úszástudása technikailag, és erőnlétileg is kifogástalan. Szülei és edzője méltán büszkék eddigi eredményeire.

Az SO versenyein maximálisan hozza minden versenyen a megszokott formáját, nyugodt, kiegyensúlyozott versenyző. Nehezen oldódik, de ha megfelelő társaságban biztonságban érzi magát, még a humoros oldalát is megismerhetjük.

Világjátékokon nem szerepelt még, de az eddigi versenyeredményei alapján sikerekre lehet tőle számítani.

 

Forrás: specialolympics.hu

 

További programok »

Úszás

Befejeződött a Szigligeti utcai óvoda tanmedencéjének felújítása

Befejeződött a Szigliteti utcai óvoda tanmedencéjének felújítása – jelentette be a választókerület képviselője. Fülöp Csaba elmondta: 6 év elteltével újra vízzel töltötték fel Magyarország egyetlen óvodai tanmedencéjét, amelyet hamarosan újra birtokba vehetnek a fiatalok.
2019. szeptember 3. 15:31
FEL