Soron kívül: Bölcsődei ügy miatt tartottak közgyűlést

2018. december 27. 15:52 | Varga Diána

Soron kívül ülésezett a békéscsabai képviselő-testület csütörtökön, döntése értelmében az önkormányzat és a MIVA bölcsi ellátási szerződést köt.

A MIVA bölcsőde vezetője december 18-án azzal kereste meg az önkormányzatot, hogy a 12 új bölcsődei férőhely miatt benyújtotta a kérelmet az engedélyező hatósághoz. A működési engedély megszerzéséhez és a központi költségvetésből történő finanszírozásához szükség volt az önkormányzat és a szolgáltató közötti ellátási szerződésre.

Szarvas Péter (független) a bölcsődei szolgáltatás folyamatosságának fontosságával indokolta a soron kívüli ülést, majd Takács Péter (LMP) kérdésére arról tájékoztatott, hogy a bölcsődének nyújtandó támogatás mértékét a 2019-es költségvetési rendeletben rögzítik majd. A polgármester hozzátette: eddig férőhelyenként 250 ezer forinttal támogatták az intézményt, ez az összeg az új férőhelyek számával tovább növekszik majd, így becslések szerint 3 millió forintos támogatással kell majd kalkulálni. A grémium az előterjesztést 11 igennel fogadta el

 

További programok »

Itthon

2023-ban is keres kiképezhető kutyákat a NAV

Ismét vásárol olyan kutyákat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amelyek szakszerű kiképzés után szolgálatba állhatnak. Ezúttal kereső- és járőrkutyákra is szüksége van a szervezetnek. 10 hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra.
2023. január 30. 18:20
FEL