Sokan vettek részt a Gyulai Törvényszék véradásán

2019. február 23. 14:55 | behir

A társadalmi szerepvállalás jegyében a közelmúltban ismét szervezett véradást tartottak a Gyulai Törvényszék dísztermében. A véradás alkalmával 27 fő adott sikeresen vért, ami kiemelkedően magas létszám az influenzás időszakban. A hasonló események fontosságát és eredményességét mi sem bizonyítja jobban, hogy a résztvevők a véradással 81 ember életét mentették meg.

A már hagyománynak számító véradás feltételeit ezúttal is a Gyulai Vérellátó Állomás és a Magyar Vöröskereszt biztosította. Az eredményességhez az is hozzájárult, hogy ez alkalommal a kezdeményezéshez a Békéscsabai Járásbíróság dolgozói is csatlakoztak. A Gyulai Törvényszék elnöke támogatta a véradás megszervezését.

A stabil vérellátás kiemelt fontosságát felismerve a Gyulai Törvényszék évek óta együttműködik a Bírósági Dolgozók Szakszervezetének Megyei Alapszervezetével és a Magyar Bírói Egyesület Békés Megyei Szervezetével a rendezvény megszervezésében és lebonyolításában.

 

További programok »

Életmód

Extrém magas lehet a pollenkoncetráció

A következő napokban várhatóan tovább emelkedik a parlagfű pollenkoncentrációja: országszerte elérheti a nagyon magas szintet, sőt az erősen fertőzött területek közvetlen környezetében extrém magas is lehet – közölte a tisztifőorvos hétfőn a Facebook-oldalán.
07:39
FEL