Sok ezer fiatal akar szakmát tanulni

2020. október 9. 18:20 | behir

Megjelent az alapszakmákat ismertető új tájékoztató füzet. A kiadványból a fiatalok és szüleik megismerhetik az átalakított szakképzés struktúráját és részletesen tájékozódhatnak a választható képzésekről.

– A kormány célja, hogy a magyar fiatalok versenyképes tudásra tegyenek szert, ezért alakította át a szakképzés teljes rendszerét – mondta el Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Közölte: a statisztikák az új szakképzési rendszer népszerűségét mutatják, a pénteken összesített adatok szerint csaknem 56 800 diák kezdte meg a tanulást idén a szakképzés 9. évfolyamán.

Tavaly mintegy 52 ezer volt ez a létszám, tehát egy év alatt csaknem 10 százalékkal emelkedett az általános iskola után a szakképzést választó gyerekek aránya. Hozzászámítva a 13. évfolyamon és a felnőttoktatásban tanulni kezdőket, a szakképzésbe újonnan beiratkozók létszáma meghaladja a 85 300-at Az államtitkár jelezte, a tájékoztató kiadványból már minden intézmény kapott, valamint online is elérhető az Innovatív Képzéstámogató Központ oldaláról.

Forrás: hirado.hu

További programok »

FEL