Soha nem töröltek még ennyi videót a YouTube-ról

2020. augusztus 28. 08:37 | behir

Rekordmennyiségű tartalmat távolított el a legnagyobb videómegosztó mesterséges intelligenciája 2020 második negyedévében. A robot közel 11,5 millió videót törölt a videómegosztó a felületéről. Ez csaknem a duplája az első negyedévben eltávolított mennyiségnek.

A Google tulajdonában lévő platform hivatalos blogján ismertette a második negyedévre vonatkozó mutatókról. Mint írták, az április és június közötti időszak volt az első olyan negyedév, amikor a koronavírus elleni védekezés jegyében az irodai munka helyett a közösségi alapelveknek való megfelelés ellenőrzését jelentős elsősorban algoritmusok végezték. A mesterséges intelligencia pedig a korábbiaknál jelentősen több videót távolított el.

A jelentés szerint a 11,5 millió törölt videóból közel 11 milliót automatikusan távolított el a YouTube algoritmus, csupán 380 ezret jelentettek YouTube-felhasználók. A maradékot az ún. megbízott véleményezők, civil szervezetek, illetve bizonyos kormányzati ügynökségek jelentették. Az érintett tartalmak nagy részét már jóval azelőtt törölték, hogy nagyobb nyilvánosság elé kerültek volna. A videók egyharmadát a gyermekek védelme érdekében, 14,6 százalékát meztelenség vagy szexuális tartalom miatt, 10 százalékát erőszak, közel 30 százalékát spammelés miatt törölték.

A legtöbb, nagyjából kétmillió eltávolított videó az Egyesült Államokból származott. Az USA-t India, Brazília és Indonézia követette, az első harminc ország között nem szerepelt Magyarország. 2020 második negyedévében csaknem kétmillió egyéni csatornát függesztettek fel végleg, ez az adott csatornán publikált összes videó törlésével is járt. A YouTube kommentszekciójából szintén rekordmennyiségű hozzászólást töröltek ki: a cég összsen 2,1 milliárd szöveges üzenetet távolított el. 

Forrás: hirado.hu

Világ

FEL