SINOSZ tagoknak tartottak fórumot

2016. szeptember 11. 14:33 | Laczkó Viktória

Országos tájékoztató fórumot indított a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége a hetekben. A tagokat érintő ellátórendszer változása kapcsán próbálnak segítséget nyújtani mind a 19 megyében.

A SINOSZ alelnöke személyesen érkezett a békéscsabai fórumra, ahol az ellátórendszer megváltozásával együtt járó felülvizsgálásról esett szó. Bár a siketeket és nagyothallókat érintő ellátórendszer 2014. január 1-től változott meg, még mindig nagyon sokan az azt megelőző rendszer szerint kapják az ellátásukat - tudtuk meg. A tagoknak 2015. december 31-ig érkezett meg az a határozat, amiben egy komplex minősítési felülvizsgálatra kötelezik az érintetteket. Azonban e határozat megfogalmazását sokan nem értik - mondta el Sáfrány Margit, a SINOSZ alelnöke. 

- A határozatot, amit megkaptak egy teljesen idegen jogi szöveg volt és emiatt sokan elmentek jogászhoz vagy jogi tanácsadóhoz és kértek segítséget. És ez sem volt elég, most próbálunk személyesen beszélgetni erről és ezért jöttem, hogy jelnyelven információt adjak a tagoknak, hogy jobban megérték, hogy miről van szó, hogyan működik ez az újfajta ellátórendszer.

FEL