Sikkasztott a hivatásos gondnok

2017. március 10. 09:03 | Mikóczy Erika

A Szeghalmi Járási Ügyészség 16 rendbeli üzletszerűen elkövetett sikkasztás miatt emelt vádat azzal a hivatásos gondnokként tevékenykedő, 43 éves büntetlen előéletű kertészszigeti nővel szemben, aki 2014. júliusától 2016. februárjáig a saját céljaira fordította 16 gondnokolt pénzét.

A vádirati tényállás szerint a vádlott hivatásos gondnokként tevékenykedett 2014. július hónaptól 2016. február 15. napjáig a Békés Megyei Kormányhivatal Szeghalmi Járási Hivatala rendelkezése folytán. A vádlott 34 személy esetében látta el a gondnoki feladatokat, melynek során az egyes gondnokoltak vagyonát, mint rábízott összegeket kezelte. A vádlott e feladata ellátása során kézhez vett összegekből rendszeresen tulajdonított el, azt megélhetésére fordította, s ezáltal rendszeres haszonszerzésre törekedett, cselekményeit üzletszerűen követte el. A vádlott ily módon 16 gondnokolt pénzét tulajdonította el 4.600.-Ft-tól 320.000.-Ft-ig terjedő összegben. Az okozott kár összesen több, mint 1.950.000.-Ft.

A Szeghalmi Járási Ügyészség a nőt 13 rendbeli folytatólagosan kisebb értékre üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével és 3 rendbeli folytatólagosan szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett sikkasztás vétségével vádolja; az irányadó halmazati büntetési tételkeret 4 és fél évig terjedő szabadságvesztés büntetés. A járási ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság kötelezze az okozott kár megtérítésére. Az eljárás a Szeghalmi Járásbíróság előtt folytatódik.

Forrás: Békés Megyei Főügyészség

További programok »

Kék hírek

Bolgári engedetlenség – Külföldi sofőr miatt siklott ki a vonat Mezőhegyesnél

A vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt a Gyulai Járási Ügyészség vádirata alapján 200.000.-Ft pénzbüntetésre és 1 évi közúti járművezetéstől eltiltás büntetésre ítélt a Battonyai Járásbíróság előkészítő ülésén egy 55 éves büntetlen előéletű Bulgáriában élő, bolgár állampolgárságú férfit, aki miatt kisiklott egy személyvonat Mezőhegyes külterületén. Az ítélet jogerős.
2024. május 23. 18:40
FEL