Sikeres évet zárt a Savio Gyermekkar

2018. július 2. 13:16 | behir

Budapesti kirándulással zárta az évet a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola gyermekkórusa.

A múlt év szeptemberében szerveződött énekkar összesen tizenkétszer állt közönség elé az elmúlt tanévben. Hogy csak néhányat említsünk ezek közül, jártak a Szent Gellért Nemzetközi Zenei Fesztiválon, Szegeden, rendszeres énekeltek a békéscsabai Páduai Szent Antal Társszékesegyházban, karácsonyi és tavaszi hangversenyük volt a katolikus iskolában, közreműködtek a tavaszi fesztiválon, valamint a Csabai Nyár programsorozat keretében a békéscsabai Bartók Béla és a gyulai Erkel Ferenc Vegyeskar Musicalvarázs című produkciójában, de szerepeltek a Gál Ferenc Főiskola diplomaosztó ünnepségén is. Az Éneklő Ifjúság kórustalálkozón pedig a zsűri ezüst minősítéssel jutalmazta az újdonsült gyermekkórust.

Az iskola a 2017-2018-as tanév során három jutalomkirándulást szervezett az énekkaros tanulók részére. Az első alkalommal, szeptemberben Szegeden a Fogadalmi Templomot és a Vadasparkot tekintették meg, a másik két kirándulás célpontja pedig a főváros volt. Ősszel a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskolát látogatták meg, ahol Sapszon Ferenc tanár úr mutatta be az iskola működését. Ekkor megtekintették még a Budavári Palotát, az Országos Széchenyi Könyvtárat valamint a Mátyás Templomot. A harmadik kirándulás pedig a közelmúltban a tanév végén volt, amikor a Szent István Bazilikát, a Parlamentet és a Margit-szigetet látogatták meg a tanulók.

További programok »

Itthon

Hatvanezer Fa Egyesület: Segíteni szeretnénk a természetet

A 60 ezer fa Békéscsabán kezdeményezés, majd az ebből kinövő Hatvanezer Fa Egyesület igen mozgalmas hónapokat tudhat maga mögött. Ami egy külső szemlélő számára először még szinte lehetetlennek tűnt, az mára valóság, sőt, túl is szárnyalták az eredeti elképzeléseiket. Az elmúlt évről és a jövőbeli tervekről elsőként Ulbert Zoltánnal, az egyesület elnökével, majd Poliák Pál alelnökkel beszélgetett a 7.Tv Aktuális című műsorában Kugyelka-Zámbori Eszter műsorvezető.
2020. szeptember 24. 16:34
FEL