Sikeres év és biztos jövőkép az irodalmi estek előtt

2018. december 7. 17:47 | Horváth Szabolcs

Békéscsaba legrégebben futó irodalmi est sorozatának a napokban volt az évzáró felvonása. Ennek az estének az advent, a karácsonyi várakozás, az év legszebb ünnepkörének szellemisége adta a vezérfonalát. A helyi szerzők alkotásai mellett a klasszikus művek sem maradhattak el.

Nemcsak az est megálmodója, hanem a fellépő színművészek szerint is fontos, hogy ilyenkor mindenki átszellemüljön, megálljon, és egymással, a családdal foglalkozzon.

- A szeretet a legfontosabb dolog szerintem az egész életben és az egész világon. Az a fajta szeretet ami önzetlen szeretet. Amiből nem csinálunk üzletet, hanem egyszerűen csak önzetlenül adunk. Ez történik itt az irodalmi esten hónapról hónapra, és most karácsony közeledtével még beljebb megyünk az emberi lelkekbe és emberi szívekbe - mondta Komlósi Kata színművész.

 

 

Adventkor a hitet, a békét, a szeretetet és a boldogságot kell közelebb hozni mindenkihez - mondta el Frankó Attila, aki hozzátette: a magyar nyelv egy olyan kincs, amellyel még könnyebben kifejezhetjük az érzéseinket.

- Februárra meghívást kaptunk Szolnokra a városházára. Irodalmi estünk ott befog mutatkozni. A februári irodalmi estünkre, a 13. éves jubileumra itt lesz Kautzky Armand. Régi vágyam, hogy elcsalogassuk őt - nyilatkozta Frankó Attila a Békéscsabai Irodalmi Estek főszervezője.

Hozzátette: ezt az estet Józsa Mihály emlékének ajánlják, ő kedden ünnepelte volna születésnapját, de most az égből nézhette azt a rendezvényt, aminek ő volt az egyik legelső szereplője, műsorvezetője és társszerkesztője.
A következő Békéscsabai Irodalmi Est január nyolcadikán lesz a városháza dísztermében. Ezt követően a stáb Szolnokra egy válogatást visz el, helyi költőktől, de a klasszikus írások is szerepelnek majd a repertoárban.

 

További programok »

FEL