Shotokan Karate edzőtábor volt Sarkadon

A nagy önfegyelemre, önismeretre és nem utolsó sorban önvédelemre is felkészítő küzdősport, mely sokak számára életfilozófia is.

A Gyulai Shotokan Karate Klub és a sarkadi Bartók Béla Művelődési Központ együttműködésével, 1993 és 1997 között, négy esztendőn keresztül, szakkör jelleggel folyt a shotokan karate oktatás Sarkadon, emlékezett vissza a gyulai klub vezetője, Horváth László VI. dan-os karate mester.

A nagy önfegyelemre, önismeretre és nem utolsó sorban önvédelemre is felkészítő küzdősport, mely sokak számára életfilozófia is, több mint száz sarkadi és környékbeli gyermeket vonzott akkoriban. A sarkadi edzések lezárultával sokan Gyulán, illetve máshol folytatták a karate tanulását, s többen – 23 esztendő telt el már azóta – felnőtt fejjel is karatéznak, sokan azóta mesterfokozatot szereztek.

Ennek a négy esztendőnek az emlékére rendezték meg a sarkadi edzőtábort, melynek ismételten a Bartók Béla Művelődési Központ nagyterme adott otthont július utolsó hétvégéjén. A táborban közel 30 karatés vett részt, többen Sarkadról, sőt voltak olyanok is, akik 1993-ban pontosan a sarkadi művelődési központban ismerkedtek meg a japán harcművészetek egyik legismertebb formájával.

A rendezvény fő instruktora a szerbiai és az európai karate-élet egyik legismertebb alakja, Kesic Bogdan IX. dan-os mester volt, aki irányította a tréninget és vizsgáztatott is. Elfogadta a meghívást és részt vett az edzőtáboron Gregor László VI. dan-os mester, a Békés Megyei Karate Szövetség elnöke. Az edzőtábor fővédnöke dr. Mokán István polgármester volt, aki a megnyitón nemcsak a múltról, hanem a jövőről is beszélt, s elmondta, nagy örömmel támogatná, hogy ez a küzdősport ismét elérhető legyen Sarkadon a sarkadi és a kistérség településein élő, arra fogékony gyermekek számára.

A megnyitót követő edzést Kesic Bogdan irányította, akitől több újdonságot is láthattak az edzőtábor résztvevői, majd vizsga következett, ahol három vizsgázó, a sarkadi Szabó Imre és Csepreghy Zsuzsa, valamint a gyulai Czifrák János újabb színes övfokozatot, míg Csepreghy Mátyás II. dan, Ködmön Petra III. dan, Bíró Tamara pedig IV. dan mester fokozatot szereztek.

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,