Könnyebb sérülésekkel otthon pihennek a balesetet szenvedett vízilabdások

2018. május 5. 21:04 | behir

Mint arról korábban beszámoltunk, szombaton délelőtt összeütközött a csabai vízilabdásokat szállító mikrobusz és egy kamion a 44-es számú főút 53-as kilométerszelvényénél, Kunszentmárton külterületén.

 

 

 

A vízilabda klub a balesetről a következőket tette közzé:

A szombaton megkezdődött a 24 csapatos OB II-es vízilabda-bajnokságban a rájátszás, amelyben a Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub „kettes” számú alakulata is érdekelt. A 13-16. helyért zajló első fordulónak Győr adott otthont, ahová a reggeli órákban útra kelt a viharsarki alakulat is, részben egy kisbusszal, részben néhány játékos személyautóval.

Csaknem egy órája haladták már a 44-es úton Békéscsabáról Kecskemét irányába, amikor fél tíz óra magasságában, Kunszentmárton térségében ütköztek egy kamionnal. A sofőrt és hét fiatal sportolót szállító békéscsabai kisbusz átfordult hosszanti tengelye körül. A kezdeti sokkot követően hamar kiderült, hogy a sportolók és a sofőr nem szenvedett súlyos sérülést, ám a kiérkező mentők mindenkit a közeli szentesi kórházba szállítottak.

„Szerencsére csak könnyebb sérüléseket, mint ficam, zúzódás, és a szétrepülő üvegszilánkok okozta vágási sebeket szenvedtek sportolóink, akik még nagyon fiatalok, serdülő és gyermek korosztályúak — tudtuk meg a klub vezetőedzőjétől, dr. Szilágyi Kristóftól. — Szentesen alapos vizsgálaton estek át, a sérülteket kezelték, és az esti órákra a klub vezetősége és a szülők segítségével valamennyi sportolónk hazatért, otthonában pihennek. Klubunk kéri, hogy legyenek tekintettel az érdeklődők arra, hogy egyrészt fiatalkorúakról van szó, akiket lelki trauma is ért, másrészt a további vizsgálatokig bővebb információ hiányában egyelőre nem tudunk érdemben felvilágosítást adni. Bízunk abban, hogy vasárnapra több dolog ismertté válik a baleset körülményeiről, amelyen a rendőrség is vizsgál, és amennyiben új információ birtokába jutunk a baleset körülményeivel kapcsolatban, akkor állunk az érdeklődők, és a sajtó rendelkezésére.

 

Forrás: csabapolo.hu

 

További programok »

FEL