Seregi Zoltán: Új eszközök segítik a színház fertőtlenítését

2020. szeptember 10. 13:01 | D. Nagy Bence

Új fertőtlenítő eszközök érkeztek a Békéscsabai Jókai Színházba. Az úgynevezett UV-C lámpák a levegő és a különböző felületek fertőtlenítésére is alkalmasak.

Seregi Zoltán, a színház igazgatója csütörtökön ismertette az új eszközök tulajdonságait. 

– A lámpatesteket germicid fénycső táplálja, amely rövidhullámú ultraibolya UV-C sugárzást bocsát ki. A sugárzást levegő, víz és felületek fertőtlenítésére használják, a színházban pedig elsősorban azért szerelik fel, mert a baktériumokat és a vírusokat, beleértve a COVID-19-et is, hatékonyan pusztítja el - hangsúlyozta a direktor. Mint mondta, a lámpákat az előadások előtt és után használják a terek fertőtlenítésére.

 

Az ún. germicid fénycső még a beszerelés előtt.

 

Seregi Zoltán kiemelte, hogy mindent elkövetnek a közönség egészségének megóvása érdekében. A színházba történő belépés előtt hőmérőkkel és kézfertőtlenítőkkel várják a publikumot, a nagyobb biztonságérzet miatt pedig az országban az elsők között döntöttek az új technikai megoldás mellett.

 A hivatalosan engedéllyel bíró fertőtlenítő lámpákból összesen 14 darab került a Jókai színházhoz. Ebből tízet a nagyterembe, négyet pedig a Sík Ferenc Kamaraterembe helyeznek el a teátrum technikai munkatársai.

 

További programok »

Kultúra

Három kiváló hang április végén a Csabagyöngyében

Mahó Andrea, Mészáros Árpád Zsolt és Serbán Attila érkezik hétfőn este a Csabagyöngye Kulturális Központba, ahol ismert musical dalokat elevenítenek majd fel a nagyérdeműnek. Az április 29-én, hétfő este 7 órakor kezdődő koncertről futólag MÁZS-t, azaz Mészáros Árpád Zsoltot kérdeztük telefonon.
2024. április 21. 18:01
FEL