Segítsünk Penyának!

2021. március 13. 15:53 | Such Tamás

Január végén, egy véletlen baleset következtében kigyulladt a békéscsabai Penyaska László (Penya) képzőművész Berényi úti lakása és műterme. Ennek következtében alkotásainak egy része is megsemmisült. A ház jelenleg lakhatatlan, ezért a művésznek nagy szüksége lenne segítségre.

Címünk egyébként egy az egyben megegyezik a Segítsünk Penyának Facebook-csoport névvel – úgy gondolom, ilyen esetben nem szégyen lopni.

Leírják, január végén Penya „kályhájából alattomosan kipattanó szikra lángokba borította kicsiny háza egyetlen lakószobáját, ezzel a tűz martalékává vált mindene. Egyelőre az otthona lakhatatlan. Jelenleg a barátainál él, de nagy szüksége lenne segítségre.”

Az alábbi munkákat Marton Tamás töltötte fel:

 

 

A festmények és grafikák mind megvásárolhatók; ezzel kapcsolatban a penyaskal@gmail.com e-mail címen lehet érdeklődni.

Azonkívül az alábbi bankszámlaszámon (12056008-01754254-00100005) is lehet támogatni a tűzvész miatt nehéz helyzetbe került művészt, egy kisebb felajánlás is nagy segítséget jelenthet. 

Bővebb információ: ITT!

***

 

Penyaska László – Fotó: Facebook

Penya – Fotó: Facebook

 

Penya időnként Ken Ayaps művésznéven alkotott. Grafikái azt a benyomást keltik, mintha alkonyatkor vagy éjszaka készítette volna őket. Festményeit a visszafogottság és a kevés szín jellemzi. Alkotásai vizuális naplóhoz hasonlítanak. Művészetére hatással volt Gubis Mihály nyers, szókimondó kifejezésmódja.

A festmények és rajzok mellett térkonstrukciókat készít, melyekhez szívószálakat, kavarópálcikákat, fürdőruha pántokat és traktorkarosszérát is felhasznált már.

Azonfelül itt tekinthető meg a Csabagyöngye Online kiállítás – Penyaska László című albuma is.

 

További programok »

FEL