Segítő oldalak koordinálják az önkénteseket

2020. április 9. 16:49 | behir

A koronavírus-járvány miatt kialakult veszélyhelyzetre való tekintettel az Erzsébet Ifjúsági Alap Nonprofit Közhasznú Kft. által üzemeltetett, önkénteseknek szóló oldalt segítő oldalként működtetik tovább a veszélyhelyzet megszűnéséig.

Az onkentes.gov.hu oldal korábbi célja továbbra sem változik: összekötni a tenni akaró önkénteseket azokkal a szereplőkkel, akik a felmerülő igényeket látva a legjobb helyre tudják eljuttatni a segítséget, melyre a mostani helyzetben sok kiszolgáltatott honfitársunknak szüksége van. Az oldalon keresztül a felmerülő igényeket és a felajánlott önkéntes kapacitást könnyebben tudják koordinálni, ezzel is felgyorsítva a bajba jutottak számára a segítség eljuttatását, ami közös érdekünk!

Az oldal abban is segítséget nyújt, hogy kellő számú önkéntest tudjanak a szervezetek mozgósítani, mivel az önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport által életre hívott https://segitunkegymasnak.hu/ weboldalon eddig bejelentkezett több ezer önkéntes is erre a felületre regisztrál. A toborzás ezáltal automatikussá válik.

A megyeszékhelyeken dolgozó kollégáik segítik az önkénteseket fogadó szervezetek regisztrációjának folyamatát telefonon és e-mailben egyaránt, hogy minél gördülékenyebben és gyorsabban kerülhessen közös platformra minden segíteni akaró és rászoruló. Békéscsabán az Egyensúly AE Egyesület által működtetett Békés Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház (telefon: +36-20/329-0201, e-mail: bmcseoh@gmail.com) kéri, hogy aki teheti, regisztráljon az oldalra és hívja fel partnerei, a civil szervezetek, valamint az intézmények figyelmét is erre a lehetőségre.

 

 

További programok »

FEL