Sebők Éva: Hatalmas az orvos- és szakemberhiány Orosházán

2022. augusztus 15. 16:15 | behir.hu

Sebők Éva, a Momentum parlamenti képviselője szerint újabb osztályok zárhatnak be az orosházai kórházban. A párt által kiadott közleményt változtatás nélkül tesszük közzé.

"2022. júniusában zárt be az orosházi kórház traumatológiája, elmondásuk szerint ideiglenesen, mert fejlesztéseket végeznek a területen. Azonban Sebők Éva, a Momentum parlamenti képviselőjének információi szerint a bezárást valójában orvos- és szakemberhiány indokolta. Most a Momentum képviselője sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a valóság kiderítése érdekében írásbeli kérdésekkel fordult a Belügyminisztériumhoz, mivel korábbi érdeklődéseire eddig csak félrevezető, hamis válaszokat kapott.

„A hozzánk eljutott információk szerint még ebben az évben bezárásra kerülhet az orosházi urológia és a fül-orr gégészet.” – emelte ki Sebők azt, hogy mekkora probléma is lehet az orosházi egészségügyben.

A Momentum politikusa szerint továbbá az is felháborító, hogy míg a Fidesz politikusai átjáróházként használhatják az orosházi kórházat, addig az intézmény – Fidesz által kinevezett – igazgatója őt országgyűlési képviselő mivoltában gyakorlatilag kitiltotta az épületből. „Megtagadta tőlem a belépést az intézménybe, miközben tudomásunk szerint már megindult az érintett osztályokról az eligazolás és dolgozók más osztályokra, más települések kórházaiba, vagy külföldre távoznak.”

Sebők Éva hozzátette, hogy az osztály- és kórházbezárások ellen kormányváltással lehetne tenni és felhívta Rétvári Bence, egészségügyi államtitkár, valamint Dr. Duray Gergő, orosházi kórházigazgató, figyelmét arra, hogy inkább az egészségügy rendbetételére koncentráljanak és ne ellenzéki képviselők munkáját nehezítsék meg."

További programok »

FEL