Sárkányhajók szálltak vízre Békésen

2017. május 28. 19:56 | Balázs Anett

Több mint 200 evezős szállt vízre, sárkányhajókon Békésen. A Dánfoki Üdülőközpontban hétvégén rendezték meg a Körösök Völgye fesztivált, melynek mindkét napján aktív kikapcsolódás várta mindazokat, akik szívesen látogatják a Körösök Völgye értékeit és betekintést szerettek volna nyerni az ismeretlen élményekkel teli, páratlan szépségű környezet rejtelmeibe.

A rajtszót követően nem csak az evezők mozdultak meg, hiszen a sárkányhajózás egyik elhagyhatatlan résztvevője a dobos, aki ritmust és lendületet ad a versenyzőknek. A városban már nagy hagyománya van a Délkelet-Ázsiából származó sportnak.

– Igazából 7-8 évvel ezelőtt kezdtünk el sárkányhajózni Békésen, utána egy pályázat keretében be tudtuk szerezni ezeket a hajókat és azóta már rendszeres edzések is zajlanak heti négy alaklommal – fogalmazott Kálmán Tibor, Békés alpolgármestere.

A verseny során egyszerre két hajó szállt vízre, melynek utasai mindent megtettek annak érdekében, hogy a kétszáz méteres távot hátrahagyva minél hamarabb érjenek vissza a rajtvonalhoz, hiszen itt csak a gyorsaság számított. Az Amatőr Sárkányhajó Kupát hatodik, míg a Körösök Völgye Fesztivált harmadik alkalommal rendezték meg, hogy minél nagyobb népszerűséget kapjon a sportág és a Kettős-Körös lenyűgöző szépségű környezete.

– Itt Kelet-Magyarországon a turizmus nem áll olyan erős lábakon, mint esetleg Dunántúlon és úgy éreztük kell egy kis segítség, hogy minél többen megismerjék akár a határon túliak, akár a határon belüliek, hogy van itt az ország szegletében egy olyan hely, ahová érdemes ellátogatni – hangsúlyozta Zanócz Róbert a Százlábú Egyesület vezetője.

Az amatőr verseny szinte minden korosztályt megmozgatott, volt olyan, aki életében először szállt vízre sárkányhajón. Azonban mind a szerevezők mind a résztvevők egyetértenek abban, hogy a sárkányhajózás egy gyorsan elsajátítható vízisport, emellett kiváló hangulateremtő és csapatépítő tevékenység is egyben.

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

FEL