Sárkány érkezett a Csaba Centerbe

2023. szeptember 25. 15:33 | Fajó Attila

Kéthetes időszaki kiállítást nyitottak meg Jónás Tibor fémműves alkotásaiból a Csaba Centerben. A körösladányi származású művész tárlatának ikonikus darabja egy két méter magas sárkány.

– A kultúra közvetítése közösséget teremt, amely több szinten is megjelenik, akár Békés vármegye lakosságát, akár a műértő közönséget értjük alatta. Bevásárlóközpontunk a kezdetektől fogva arra törekszik, hogy teret adjon a kultúrának és az arra kiváncsi egyéneknek – mondta el Hrabovszki György igazgató.

 

A különleges kiállítást Varga Tamás alpolgármester nyitotta meg Kardos Károly körösladányi polgármester társaságában. Az unikális tárlat az alkotó több, fém megmunkálással kialakított műtárgyát tartalmazza, melyet Jónás Tibor a szabadidejében, polgári foglalkozása mellett hozott létre.  

 

 

– Hálás vagyok a lehetőségért, amit kaptam a Csaba Centertől. Örülök, ha más is kíváncsi a féltő gonddal létre hozott alkotásaimra. Büszke vagyok továbbá arra, hogy az Országos Magyar Kézműves Remek című pályázaton bekerült a sárkányom – 12 másik békési alkotással együtt – egy olyan digitális kiállításba, amelyet az Egri Kulturális Központban tekinthettek meg az érdeklődők – emelte ki a körösladányi fémműves. 

További programok »

Kultúra

Csabai nyomdász tanulóknak mutatták be a Budai Krónikát

A Budai krónika egy latin nyelvű kiadvány, melynek eredeti címe: Chronica Hungarorum (A magyarok krónikája). Idén, nyomtatása 550 éves fordulójára kereken 550 darab facsimile kiadást, azaz hasonmás példányt készítettek. Az egyiket, egészen pontosan a 280-as sorszámút péntek délelőtt Farkas Gábor Farkas, az Országos Széchenyi Könyvtár munkatársa mutatta be csabai nyomdász tanulóknak, a Békés Megyei Könyvtárban,
2023. november 25. 11:15
FEL