Sarkadi siker a X. Nemzeti Vágta első előfutamán

2017. május 3. 08:49 | Balázs Anett

Sarkad, Gyula és Biharugra lovasai már biztosan ott lesznek hazánk legnagyobb lovas rendezvényén szeptemberben a Hősök terén. A Magyar Nemzeti Vágta első előfutamán a nők bizonyultak eredményesebbnek. Kaló Fanni Tenkes nevű lovával tette izgalmassá a versenyt.  A páros Sarkad városának biztosította a továbbjutást.

A Nemzeti Vágta szezon első elővágtája már 8. esztendeje rajtol Sarkadról. Az elődöntő selejtezőjén 10 páros, ló és lovasa mérte össze tudását. A három előfutam első helyezettjei jutottak a délutáni döntőbe. Az előfutamok között, fogathajtó verseny és csikós bemutató várta a kilátogatókat.

A négy órakor induló döntőben két női és egy férfi zsoké pattant nyeregbe. A lovasok huszárok díszkíséretében álltak rajthoz.

Kaló Fanni Tenkes nevű lovával a második kör egyenesében előzte meg az első helyen álló biharugrai versenyzőt és ezt az előnyét egész a célvonalig megőrizte.

– Tenkes egy ötven százalékos telivérezett apaságú, herélt, hat éves ló, heti hat alkalommal készültünk a vágtára. Tenkesnek ez volt az első versenye. Nagyon reménykedtem, hogy sikerül az első vagy a második helyet megszereznünk. Egy egész jó rajt után sikerült a második kör felétől felzárkóznunk. Azt gondolom, hogy egy sikeres és izgalmas versenyen vettem részt. Nagyon örülök, hogy Sarkad színeiben ott lehetünk a Nemzeti Vágtán – fogalmazott Kaló Fanni, a sarkadi vágta győztese.

A második helyen Gyula színeiben Pécsi Krisztina végzett, aki így végül a biharugrai Pápa Attilát a harmadik helyre szorította. Az idei évben a sarkadi futamon kívül még 16 elővágtán keresztül vezet a lovasok útja a szeptemberi döntőig.

A X. Nemzeti Vágta döntőjét szeptember 15. és 17. között rendezik, Budapesten a Hősök terén.

 

A hírről készült videó anyagunk:

 

További programok »

Itthon

FEL