Sarkad: 35 millió forintból újul meg a Zsarói utca útburkolata

2019. november 22. 13:04 | Hidvégi Dávid

Újabb beruházásra készül a sarkadi önkormányzat, miután helyenként járhatatlanná vált a belvárosi Zsarói utca.

Az önkormányzat célként tűzte ki a meglévő utak felújítását, illetve az útlappal még nem rendelkező utcák aszfaltozását, írják a település közösségi oldalán. Mokán István kiemelte: az Európai Unió nem támogatja az önkormányzati utak felújítását, így csak a belügyminisztériumi projektekre pályázhatnak. A település polgármestere hozzátette: sikeresen pályáztak, hiszem harmincmillió forint támogatást kap a város, amelyhez további ötmillió forintot önerőből biztosítanak.

A beruházás részeként a Zsarói utcát újítják fel a Sirály és Kastély utcák közötti szakaszon. Az útfelület teljesen új kopóréteget és padkarendezést kap, továbbá a közműveket is szintre emelik. Az önkormányzat decemberben indítja el a közbeszerzést, majd 2020 februárjában szerződhetnek nyertes vállalkozóval. A munkálatokkal legkésőbb nyár elejére végezhetnek.

További programok »

Itthon

Kari karácsonyt rendeztek a Gál Ferenc Főiskolán

Kari karácsony címmel rendeztek programot hallgatóknak és leendő hallgatóknak Békéscsabán, a Gál Ferenc Főiskola főépületében. A rendezvényen kézműveskedéssel, ajándékvásárral, mézeskalács-díszítéssel és a hallgatók előadásaival várták az érdeklődőket.
06:15
FEL