SAJTÓKÖZLEMÉNY – Energetikai korszerűsítés a Jankay Tibor Általános Iskolában

„ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS A BÉKÉSCSABAI JANKAY TIBOR KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN”

TOP-6.5.1-15-BC1-2016-00002

A projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósul meg, amelynek során a Békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában energetikai korszerűsítés történik. A projekt összköltsége 132.400.000,- forint, amelyből a támogatás 132.400.000,- forint.

 

A projekt kedvezményezettje Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata. A projekt tervezett kezdete: 2016. október 1, a megvalósításának tervezett napja: 2019. március 31. A támogatás intenzitása 100%.

 

Az iskola három fő épületből áll: az iskola főépülete és a könyvtár épület, valamint a tornaterem alkotja az épületegyüttest.

A fejlesztés során a külső falak, az épület tetőfödémje hőszigetelésre kerülnek. Az épület homlokzati ablakai és ajtói is cserére kerülnek. Az épület fűtését 1 db 100 kW teljesítményű kondenzációs kazán fogja biztosítani, mivel az leválasztásra kerül a tornatermi hőközpontról. A hőleadó rendszer korszerűsítését tervezzük, szükséges helyeken radiátor-, vezeték-, és szerelvény csere történik. Minden radiátorra új termosztatikus radiátorszelepek kerülnek felszerelésre. Az új kazánház az iskolaépületben kerül kialakításra. A melegvíz termelés az újonnan telepített kondenzációs kazánnal, indirekt fűtési tárolóval fog történni. A projekt megújuló energia hasznosító rendszer kiépítését tartalmazza. A projekt tervezése során a projektarányos akadálymentesítés követelményeinek meg kívánunk felelni: új akadálymentes bejárat, külső rámpa, akadálymentes WC kialakításával. A tervezéskor és a megvalósítás során is a környezetvédelmi és esélyegyenlőségi jogszabályok maradéktalanul betartásra kerülnek. A beruházás nem kirekesztő egyetlen társadalmi csoport számára sem. A projekt eredményeként a létesítmény energiaigénye, és ennek következtében a ÜHG kibocsátás csökkenni fog. A projekt környezetének ökológiai állapotára és a vizek állapotára kockázatot nem jelent, valamint klímakockázati tényezője sem lesz. Projektgazda vállalja a projekt 5 éves fenntartási kötelezettségét.

 

További információ kérhető: Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft.

Telefon: +36/66/241-784

E-mail: bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu

Megosztás:

Címke: , , , ,