Sajtóközlemény - Csapadék- és belvízhálózat fejlesztése

2019. szeptember 30. 16:05 | Kliment Pál

Befejeződött Békéscsaba csapadék- és belvízhálózat fejlesztése

 

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata 350 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. A TOP-6.3.3-16-BC1-2017-00001 azonosítószámú „Békéscsaba csapadék és belvízhálózat fejlesztése” című projekt célja, a csapadékvíz károk elleni védelméhez szükséges infrastruktúra létrehozása, a csapadékvíz elvezetés problémájának megoldása, a biztonságos csapadékvíz elvezetés kiépítése, valamint a lakossági, önkormányzati vagyon védelme.

A megvalósult projekt fő elemei:

 Bethlen utca

A fejlesztési területen a korábban megvalósult, vízjogi üzemelési engedéllyel rendelkező nyílt bel-és csapadékvíz elvezető csatorna zárt csatornává történő átépítése-, valamint a meglévő nyílt záportározóban vezérárok kialakítása valósult meg.

Keleti kertek

A fejlesztéssel érintett Szöcske, Tücsök, Bogár, Rózsakert és Buzogány utcákban megtörtént a nyílt rendszerű, bel-és csapadékvíz elvezető csatornahálózat építése.

Kastélyszőlők

A fejlesztéssel érintett Gulyás utcában nyílt rendszerű, bel-és csapadékvíz elvezető csatorna valósult meg.

A projekt eredményeként, a projekt területén jelentősen lecsökken a csapadékkárok bekövetkezésének veszélye, javul a belterületi csapadékvíz elvezetés megfelelősége. Megtörtént a megépülő rendszer által összegyűjtött csapadékvíz befogadóba történő elvezetését biztosító, jelenleg is meglévő csapadékcsatorna szakaszok rekonstrukciója.

 

A beruházás során: 4959 fm nyílt, továbbá 1221 fm zárt csapadékcsatorna építése, illetve rekonstrukciója valósult meg.

 

További információ kérhető:      bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu

További programok »

Fejlesztéspolitika

Hanó Miklós: A Fürjesi összekötő út építésével több évtizedes gondot orvosolunk

A koronavírus-járvány ellenére folytatódik Békéscsaba fejlesztése. Jó példa erre a Fürjesi út építése, mely az eredeti ütemtervek szerint, március 16-án elkezdődött. Az útszakasz az M44-es, a 44-es, a 47-es és a 4432 utat köti össze. A kivitelezésről Hanó Miklós, Békéscsaba gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere tájékoztatta portálunkat.
2020. március 28. 13:14
FEL