Sajtóközlemény - Csapadék- és belvízhálózat fejlesztése

2019. szeptember 30. 16:05 | Kliment Pál

Befejeződött Békéscsaba csapadék- és belvízhálózat fejlesztése

 

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata 350 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. A TOP-6.3.3-16-BC1-2017-00001 azonosítószámú „Békéscsaba csapadék és belvízhálózat fejlesztése” című projekt célja, a csapadékvíz károk elleni védelméhez szükséges infrastruktúra létrehozása, a csapadékvíz elvezetés problémájának megoldása, a biztonságos csapadékvíz elvezetés kiépítése, valamint a lakossági, önkormányzati vagyon védelme.

A megvalósult projekt fő elemei:

 Bethlen utca

A fejlesztési területen a korábban megvalósult, vízjogi üzemelési engedéllyel rendelkező nyílt bel-és csapadékvíz elvezető csatorna zárt csatornává történő átépítése-, valamint a meglévő nyílt záportározóban vezérárok kialakítása valósult meg.

Keleti kertek

A fejlesztéssel érintett Szöcske, Tücsök, Bogár, Rózsakert és Buzogány utcákban megtörtént a nyílt rendszerű, bel-és csapadékvíz elvezető csatornahálózat építése.

Kastélyszőlők

A fejlesztéssel érintett Gulyás utcában nyílt rendszerű, bel-és csapadékvíz elvezető csatorna valósult meg.

A projekt eredményeként, a projekt területén jelentősen lecsökken a csapadékkárok bekövetkezésének veszélye, javul a belterületi csapadékvíz elvezetés megfelelősége. Megtörtént a megépülő rendszer által összegyűjtött csapadékvíz befogadóba történő elvezetését biztosító, jelenleg is meglévő csapadékcsatorna szakaszok rekonstrukciója.

 

A beruházás során: 4959 fm nyílt, továbbá 1221 fm zárt csapadékcsatorna építése, illetve rekonstrukciója valósult meg.

 

További információ kérhető:      bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu

További programok »

Fejlesztéspolitika

Helyszíni bejárás és tájékoztató a Nádas soron

A Modern Városok Program "Geotermikus hőhasznosítás Békéscsabán” projekttel kapcsolatban tartott sajtónyilvános helyszíni bejárást a munkálatokat végző cég kedd délután a Nádas soron. A szakemberek a helyszínen többek között tájékoztattak arról, hogy hol tart jelenleg a kivitelezés valamint, hogy miért nem állhat le a fúrás.
2021. július 28. 11:22
FEL