Ruhákat és cipőket gyűjt a cigánymisszió

2021. november 30. 12:49 | Vári Bianka

Békéscsabán december 6-a és 11-e között gyűjt felajánlásokat az Országos Cigánymisszió Szeretetszolgálata. A szervezet jó állapotú ruhákat és cipőket juttatna az ország rászoruló családjainak az ünnepi időszakban.

Sok éves hagyománya a missziónak, hogy adományt gyűjt rászorulóknak. Surman László, az OCM missziós igazgatója elmondta, hogy a Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata folyamatosan, egész évben dolgozik és adományokat gyűjt, a karácsonyi gyűjtés pedig egy kiemelt akció.

– Most elsősorban ruha- és cipőadományokat várunk. December 6-a és 11-e között Békéscsabán, a Petőfi utca 2. szám előtt felállított sátornál várják majd a munkatársaink a felajánlásokat reggel 8 és este 7 óra között – tájékoztatott az igazgató.

A békési központba egész évben lehet adományokat vinni, ott már mindenféle felajánlást szívesen fogadnak, lehet az tartós élelmiszer, bútor, tisztálkodási szer, játék, valamint cipősdoboz ajándék is.

– Az adományokat eljuttatjuk a békési telephelyünkre, ott pedig egy olyan raktárban kezeljük őket, ahol különválogatjuk a téli ruhákat a nyáriaktól, illetve azok minőségét is ellenőrizzük, hiszen csak olyan adományokat szeretnénk továbbadni, amit mások is szívesen megkapnának, nem pedig olyat, ami már nem használható – mondta Surman László.

Az adományok a szétválogatás után az ország 10 pontján működő szeretetpontokba kerülnek, majd az ottani munkatársak adják tovább azokat a rászorulóknak. Elsősorban roma családokhoz kerülnek az adományok, de a szeretetszolgálat hitvallása, hogy a cigány családok mellett más, nehéz helyzetben lévő családokra is fókuszáljanak.

További programok »

FEL