Ruhák, virágok, dekorációk - minden az esküvőkről szólt a Csabagyöngyében

2017. január 24. 10:52 | Mikó Melinda

Esküvői dekorációkkal, virágdíszítéssel, esküvői- és alkalmi ruhákkal, ékszerekkel, kozmetikusokkal, fodrászokkal ismerkedhetnek meg azok, akik hétvégén a Csabagyöngyébe látogattak. A mintegy 50 kiállító többsége csak ezen a rendezvényen volt látható, ahol házasság és életmód tanácsadóval is beszélgethettek az érdeklődők. Kísérőrendezvényként divatbemutatók, esküvői zenekarok, és hagyományőrző rendezvények színesítették a palettát.

Esküvői és alkalmi ruhák bemutatójával kezdődött az Esküvő kiállítás a Csabagyöngyében. Az intézményben a szokásos programok mellett egyre több esküvőt, lakodalmat is tartanak. Herczeg Tamás, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgató helyettese kérdésünkre elmondta: a Körös part melletti stégtől kezdve, az Agora termen keresztül, a Panoráma teremig, a Kaszinóig, nagyon sok olyan tér van az intézménybe, amit igénybe is szoktak venni a házasulandók.

Az egyik szalon eladója szerint fontos, hogy az ifjú pár az egyéniségének megfelelő öltözetben álljon az anyakönyvvezető elé. Polgár Julianna elárulta, a szatén szoknyás, zsebes ruhák a kelendőek, az új trend pedig a púder színű menyasszonyi ruha.

A több mint 50 kiállító a teljes esküvői palettát felvonultatta. A jegyespárok kedvükre válogathattak. A meghívók elkészítésénél az ifjú pár egyéniségén van a hangsúly, de a tervezésnél odafigyelnek a lakodalom stílusára, színvilágára, és készségesen teljesítik a fiatalok egyéni kéréseit.

Míg a férfiak frizurájának elkészítésére elegendő az adott nap reggelén gondolni, a hölgyek frizurakölteményeinek elkészítése, többszöri próba után a ruhaszalon bevonásával lesz tökéletes. Palkóné Zámbó Edit mesterfodrász elárulta, személyiségre terveznek frizurákat. Előbb próbafrizurákat készítenek a menyasszonyoknak, ennek is függvénye, milyen lesz a frizura kialakítása, hogy milyen az időjárás, mi az évszak, milyen a ruha, milyen lesz a smink. Ezzel még nem ért véget a felkészülés időszaka a Csabagyöngyében, hiszen februárban esküvői ruha kiárusítást rendeznek majd. 

FEL