Rosszul jár, aki most műszakiztatja autóját

2024. május 22. 17:19 | Fajó Attila

Országszerte torlódásra lehet számítani a műszaki vizsgaállomásokon. A járművek forgalmi engedélyének májusi lejártát követően, mintegy 1 millió autóra kell majd beszerezni az érvényes okmányokat.

Nehéz időszak jöhet a műszaki vizsgáztatásban, ugyanis nagyon sok jármű forgalmija nagyjából egyszerre jár le. Ez még a koronavírus-járvány utózöngéje: két éve csaknem egymillió járművet kellett szinte egyszerre átvizsgálni, miután véget ért a vizsgáztatásra adott mentesség.

Az autó legelőször egy környezetvédelmi mérésen esik át, ennek függvényében kap zöldkártyát. Ezt követően a futóművek vizsgálata történik meg, a lengéscsillapítók helyes beállítását ellenőrzik a szakemberek. Ezek után az alváz és a belső karosszéria is ellenőrzésre kerül.

– Már két éve is azt tapasztaltuk, hogy a lejáró forgalmi engedélyeket, amelyeket a pandémiás veszélhelyzetre való tekintettel meghosszabbítottak, rengeteg ember akarta egy időben megcsináltatni. Mi jelenleg a kétműszakos munkarend kialakításában gondolkodunk, hogy bírjuk a tempót, amit az ügyfélmegkeresések diktálnak, de így is valószínű, hogy szeptemberig el fog húzódni a vizsgáztatási időszak – mondta el hírportálunknak egy szakember, aki vizsgabiztosként dolgozik egy békéscsabai műszaki vizsgaállomáson.

Galéria

 

További programok »

Itthon

FEL