Röplabda: Zsinórban tizedik sikerét aratta a BRSE az Extraligában - GALÉRIÁVAL

2020. december 5. 18:37 | Papp Ádám Sándor

Az Újpest együttese ellen folytatta az Extraliga küzdelmeit a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE szombaton. A csabai lányok kevesebb, mint egy óra játék után 3:0-ra győzték le a fővárosi együttest.

A csabai lányok a szombati találkozó előtt a kilenc mérkőzésből az összeset megnyerték az Extraligában, míg az UTE öt meccsből kettőt tudott győzelemmel zárni. A csapatok október 16-ai találkozója 3:1-es BRSE sikerrel ért véget.

Pekárik pontjával kezdődött a két együttes idei második bajnokija. Drpa ász értékű nyitása és Glemboczki támadása után hamar ellépett ellenfelétől a Békéscsaba (4:1). A hazai villámrajtot követően három újpesti pont következett és kiegyenlített a fővárosi gárda. A folytatásban azonban hibát-hibára halmozott az UTE, Glemboczki kiváló nyitása után néggyel lépett meg a házigazda (8:4). Horváth András időkérése nem törte meg a csabaiak lendületét, Vander Weide és Grudina is feliratkozott a pontszerzők közé (12:4). A csapatok fej-fej mellett haladtak a szett közepén (18:10). Glemboczki és Grudina szállította a Békéscsaba pontjait a szett hajrájához közeledve. Vander Weide juttatta játszmalabdához a BRSE-t, majd Kosekova ász értékű nyitásával lezárta az etapot (25:13).

A Békéscsaba beragadt a második játszma elején, négy újpesti ponttal kezdődött az etap (1:4). Zárkózott a BRSE, Drpa vezetésével zsinórban három csabai egység érkezett (4:4). A folytatásban a csapatok felváltva szerezték a pontokat, Vander Weide támadása után kettővel lépett el a házigazda az UTE elől (8:6). Az amerikai légiós nagy kedvvel játszott, nem csupán támadásban, de védekezésben is remekelt. Drpa is termelte a pontokat, majd Grudina ász értékű nyitása után a viharsarkiak megtriplázták előnyüket  (13:7). A vendégek időkérése után zsinórban négy újpesti pont érkezett, ezért Tóth Gábor is magához hívta a játékosait, először a mérkőzésen (14:11). Feljavult a BRSE védelme, Drpa és Vander Weide is óriási blokkokat mutatott be (18:11); mintha egymással versenyzett volna a BRSE két légiósa, hogy melyikőjük tud látványosabb megoldással pontot szerezni. Drpa okosan látta meg a rést az Újpest védelmén és leheletfinom mozdulattal ejtett az üres helyre, majd Vander Weide ász értékű nyitással és szintén egy finom ejtés után volt eredményes (22:12). A szerb légiós juttatta játszmalabdához a Békéscsabát, majd a játékrészben brillírozó Drpa zárta le a második szettet (25:14). 

Az ex-békéscsabai játékos, Petőváry pontjával indult a harmadik etap, amelyre Glemboczki válaszolt. A folytatásban a BRSE pontatlanul játszott és zsinórban három újpesti egység következett (2:5). Vander Weide vette hátára csapatát, az amerikai légiós támadásai után kiegyenlített a házigazda (6:6). Időt kért az UTE, amelyet követően Pekárik előbb kiosztott egy blokkot, majd centertámadásból volt eredményes (8:6). A csabaiak amerikai légiósa élt a pályán, pontjaival megduplázta csapata előnyét (11:7). Az UTE az időkérés után fokozatot váltott és lefelezte hátrányát (13:11). Pekárik volt eredményes egy gyors centertámadás után, majd Glemboczki találataival a házigazda megtriplázta előnyét (18:12). A végjátékot Grudina blokkja és pontjai nyitották, majd Glemboczki volt ismét eredményes (22:12). A szlovén center juttatta mérkőzéslabdához csapatát, amelyet Vander Weide értékesített (25:13).

 

Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE - Újpesti TE 3:0 (13,14,13)

zárt kapus találkozó, Békéscsaba, női Extraliga mérkőzés

Békéscsaba:  Drpa (11), Kosekova (2), Glemboczki (12), Pekárik (8), Vander Weide (16), Grudina (11). Csere: Molcsányi (libero). Vezetőedző: Tóth Gábor.

UTE: Rachkovska (6), Bezhandaloska(6), Petőváry (5), Kojdova (8), Carabali (4), Pécsi. Csere: Varga (libero), Boros (1), Szabó, Manninger (1), Takács. Vezetőedző: Horváth András.

Vezette: Vári Péter, Tillmann Gyula.

 

A BRSE 3:0-s sikerével továbbra is veretlen az Extraliga idei kiírásában. A csabai lányok 10/10-es mérlegükkel, 28 szerzett ponttal a tabella első helyét foglalják el.

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE december 13-án, vasárnap folytatja az Extraliga küzdelmeit, akkor a Fatum-Nyíregyháza érkezik a listavezető otthonába.

 

Galéria

További programok »

Sport

A csabai röplabdás lányok készen állnak a folytatásra

Gőzerővel készül az Extraliga folytatására a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda Sportegyesület. Tóth Gábor együttese januárban az Újpest és a Nyíregyháza ellen tesztelt a bajnoki szereplés előtt. A BRSE a hazai pontvadászat újra indulása előtt a nemzetközi kupaporondon is érdekelt.
16:28
FEL