Röplabda: Újabb sima magyar vereség Hollandiában felkészülési mérkőzésen

2023. augusztus 7. 07:22 | behir.hu

Újabb sima, 3-0-s vereséget szenvedett az Európa-bajnokságra készülő magyar női röplabda-válogatott a vendéglátó holland csapattól vasárnap Zwollében. A nemzeti csapat négy BRSE-játékos szerepel.

A magyar szövetség közlése szerint az olasz Alessandro Chiappini edzette nemzeti együttes másfél óra alatt kapott ki az európai élmezőny második feléhez tartozó rivális otthonában. A két válogatott ezúttal is játszott két ráadásszettet, amiből az elsőt 25-21-re a magyarok, a másodikat 15-7-re a hollandok nyerték. A mérkőzés legjobb magyarja ezúttal is Németh Anett volt, aki 26 pontot szerzett.

A két együttes szombati találkozóján a hollandok mind az öt játszmát megnyerték. A magyarok korábban a szlovákok ellen háromszor, a csehek ellen kétszer maradtak alul, míg a románoktól egyszer kikaptak, egyszer pedig legyőzték őket. A csapat jövő héten még Azerbajdzsánnal találkozik a felkészülés jegyében.

A kontinensviadalon Gentben a házigazda belgákkal kezdenek augusztus 17-én a magyarok. A hatcsapatos csoportban még a lengyelek, a szlovének, a világbajnok szerbek és az ukránok szerepelnek, a nyolcaddöntőbe a legjobb négy jut.

 

Forrás: MTI

 

További programok »

Sport

Egyenlített az Újpest, folytatódik a BRSE párharca!

A csabai röpisek Újpesten folytatták az Extraliga rájátszását, azok után, hogy a három győzelemig tartó párharc első mérkőzésén 3:0-ra nyertek. A fővárosiakkal szembeni, idegenben játszott szerdai meccsen azonban végül nem sikerült növelni az előnyt.
21:17
FEL