Röplabda: Pekárik Eszter a Szent Benedeknél folytatja

2022. május 23. 17:08 | behir.hu

A 26 éves játékos 2017 óta játszott a Swietelsky-Békéscsaba csapatában.

A 26 éves játékos félig-meddig hazaigazol, hiszen Veszprémben született, ott kezdett röplabdázni a VESC csapatában, majd 2013-ban a Vasas-Óbudához, 2017-ben Békéscsabára szerződött. A fővárosiakkal kétszer megnyerte a Magyar Kupát, a békésiekkel egy-egy bajnoki címet és MEVZA-kupa győzelmet ünnepelhetett. A 190 centiméter magas center évek óta alapembere a magyar válogatottnak. Az előző szezonban neki volt a legjobb támadási hatékonysági mutatója az Extraligában, a 2021-es Európa-bajnokságon, a csoportkörben a top 3-ban volt a blokkolók között.

– A Szent Benedek Röplabda Akadémia évről-évre fejlődik, az előző szezonban is bizonyította, hogy rengeteg potenciál van a klubban. Nagyon remélem, hogy ez a felfelé ívelő tendencia az érkezésem után is folytatódik, a célom, hogy a rutinommal és tapasztalatommal segítsek a fejlődésben. Örültem a klub megkeresésének, és a felvázolt, hosszú távú tervek is szimpatikusak voltak, motiválnak – nyilatkozta a játékos a szerződés aláírása után.

A Szent Benedek vezetőedzője, Dejan Desnica folyamatosan figyelemmel követte új játékosát, leigazolását ő is szorgalmazta.

– Komoly erősítés lesz Eszter, aki a szezon egyik legjobban blokkoló centere volt. A blokkmunkája mellett nagyon jól támad, amivel kiemelkedő szerepet vállalhat a sikereinkben. Keményen dolgozunk együtt jövőre az újabb sikerek eléréséért – fejtette ki Dejan Desnica.

A játékossal tart Balatonfüredre vőlegénye, az egykori sokszoros magyar válogatott, magyar bajnok és kupagyőztes Nacsa Gábor is. Ő korábban edzőként a magyar válogatott és Békéscsaba szakmai stábjában is dolgozott, legutóbb a BRSE utánpótlásában ért el sikereket. A szakember már az elmúlt hónapokban is segített az akadémiai csapatok felkészülésében, a következő szezonban is Kormos Mihály utánpótlás igazgató stábjában kap szerepet.

 

További programok »

Sport

FEL