Röplabda: Nem utazik el Nyíregyházára a BRSE

2021. április 4. 18:15 | behir

A tervek szerint április 10-én folytatódik a bajnoki döntő!

A Kaposváron sikerrel megvívott keddi elődöntőt követően, a csabai csapat bajnoki döntőre való felkészülése nem várt akadályokba ütközött.

A fertőzésgyanús esetek miatt, a héten több alkalommal vetették alá a játékosokat hivatalos laborban elvégzett PCR-tesztnek. Jelenleg három játékos esetében született pozitív eredmény, akik pályára lépése jelen szezonban már nem valószínű - írja a csabai klub közleménye.

Ami ennél is nagyobb aggodalomra ad okot, hogy további öt játékos szerda óta lázzal, hányással, hasmenéssel járó megbetegedéssel küzd. A klub őket is több alkalommal tesztelte, mindegyikük PCR-tesztje negatív lett, állapotuk azonban nem javult. Ők azóta sem voltak edzésen, sem pedig közösségben.

A BRSE egyeztetett ellenfelével és jelezte, hogy nincs is olyan szándék, hogy a hétfői mérkőzés időpontját módosítsa. Ezt egyrészt a feszített menetrend sem tenné lehetővé, illetve konzultálva az orvosi stábbal, a probléma mélyebb annál, minthogy a találkozó pár nappal való halasztása megoldást nyújthatna - írják.

A Magyar Röplabda Szövetség hatályos szabályzatának megfelelően, a csabai csapat rendelkezik nyolc egszséges, bevethető játékossal, azaz papíron a mérkőzést le tudná játszani. A klub leszögezi, hogy azzal sem lenne gondja, ha többségében utánpótláskorú sportolókkal kellene kiállnunk, viszont jelenleg több olyan kulcsposzt van, ahol egyáltalán nem rendelkezik, vagy pedig nincs elegendő bevethető játékos.

A csabaiak mint fogalmaznak, hosszú hónapok óta alázatosan készülnek, hogy ott legyenek a végelszámolásnál, büszkék és boldogok voltak, hogy kiharcolták a fináléba kerülést, hiszen egy döntő mindig a sportág ünnepe.

Az egyesület határozott szándékában áll, hogy tisztességesen tudja folytatni a finálét, azonban a hétfői összecsapásnak ilyen módon nem látja sportértékét, valamint egyetlen játékos egészségét sem kockáztatja. A klub emiatt azt a döntést hozta, hogy nem utazik el Nyíregyházára, azaz nem áll ki az első mérkőzésen, melyről tájékoztatta a rendező klubot, valamint a Magyar Röplabda Szövetséget is - zárul a közlemény.

A klub a következő napokban azon dolgozik majd, hogy az április 10-én esedékes második mérkőzésre felépüljenek a betegek és folytatni tudják a párharcot.

Az MRSZ Versenybizottsága nem sokkal a BRSE közleménye után reagált a kialakult helyzetre - közölte a szövetség hivatalos oldala. Mindenekelőtt a felsorolt betegeskedő sportolóknak mielőbbi tökéletes felépülést kíván, ugyanakkor a békéscsabai csapatot a szabályok értelmében „ki nem álló”-nak nyilvánítja, így a bajnoki döntő első mérkőzését a Fatum-Nyíregyháza 3:0 (75:0) arányban nyeri, ezzel az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban 1-0-ra vezet.

Mint ismert: a nemzetközi szövetség (FIVB) döntése értelmében április 18-ig be kell fejeződnie a bajnokságoknak.

 

További programok »

FEL