Röplabda Magyar Kupa: A BRSE a DVTK-val játszhat a legjobb 16 között

2019. szeptember 7. 07:03 | behir

A sorozat szeptember végén a selejtezőkkel kezdődik.

Már javában tart a a csapatok felkészülése a 2019–2020-as bajnoki idényre, amely október közepén kezdődik. Azonban bemelegítésképpen már szeptember végén elkezdődnek a Magyar Kupa selejtezői. A nőknél 24 csapat adta be nevezését, így nyolc selejtezőt játszanak majd a 16-os főtáblára kerülésért - írja a szövetség hivatalos oldala.

A selejtezők nagy részének már megvan az időpontja is: jelen állás szerint a legkorábban a TFSE miskolci vendégjátékát rendezik meg. Ugyanazon a napon, szeptember 25-én, amikor a KISTEXT a DVTK-t fogadja. A tavalyi ezüstérmes Békéscsabai Röplabda Sportegyesület ennek a párharcnak a győztesével játszhat a legjobb 16 között. A nyolcaddöntőt október végéig kell lebonyolítani. Ha érvényesül a papírfrma, akkor a következő körben az Újpest lehet az ellenfél. A címvédő Fatum Nyíregyháza a Közgáz–Eötvös párharc győztesével játszhat a nyolcaddöntőben.

A férfiaknál tizenhét együttes nevezett. Az egyetlen selejtezőn a Kertváros fogadja az újjáéledt Dágot. Mivel minden párosításban osztálykülönbség van a két csapat között, ezért a párharcok egy, az alacsonyabb osztályban szereplő gárda pályaválasztása mellett lejátszandó mérkőzésen dőlnek el.

 

További programok »

Sport

Pantovic meglepte az MTK-t – Döntetlen a listavezető otthonában

A Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapata kiválóan játszott az első félidőben a listavezető MTK otthonában. A találkozó első játékrészében Nikola Pantovic nullszögből talált be a fővárosiak kapujába, de a második félidő elején rögtön egyenlítettek a hazaiak, így a szép találat csak egy döntetlenre volt elegendő.
2020. február 16. 20:29
FEL