Röplabda: Három BRSE-játékos a szezon álomcsapatában

2022. május 31. 10:43 | behir.hu

A nőknél az ezüstérmes Swietelsky-Békéscsaba adja a legtöbb játékost a 2021/2022-es bajnoki szezon álomcsapatába, a férfi bajnok Pénzügyőrtől pedig négy játékos is bekerült a legjobbak közé.

A Magyar Röpabda Szövetség kritériumai alapján az elmúlt szezon férfi és női álomcsapatának azok lehetnek a tagjai, akik együttesükkel az Extraliga előző szezonjában a legjobb négy között végeztek, emellett legalább a mérkőzések 50 %-án a pályára léptek, beleértve a rájátszást is - írja a szövetség hivatalos oldala.

Az emlékezetes, ötmérkőzéses bajnoki döntő után itt is megválasztották az Extraliga legértékesebb játékosát, aki a Vasas Óbuda azeri centere, Ayshan Abdulazimova lett. A Vasasban 2018 óta játszó kulcsember természetesen az álomcsapatban is helyet kapott, poszttársa a Szent Benedek RA szerbje, Milena Koprivica mellett. A legjobb liberó címet a klubhűség szimbóluma, a pályafutása eleje óta Békéscsabán röplabdázó Molcsányi Rita kapta, míg feladóként a bajnok Vasas játékosa, Fábián Fanny került be. A legjobb szélső ütők közé a szerb Sara Klisurát és Kiss Grétát választották a Swietelsky-Békéscsabától, illetve a Szent Benedek RA gárdájától, míg a legjobb feladó-átló a 192 cm magas szerb Marta Drpa lett ugyancsak Békéscsabáról.

A férfiaknál a legjobb liberónak a bajnok Pénzügyőr brazil játékosát, Feliciano Jorge Brunót, míg a legjobb feladónak az ugyancsak a Pénzügyőrt erősítő Magyar Bálintot választották, aki csapatkapitányként az MVP, azaz a legértékesebb játékos díját is begyűjtötte. Az MVP kizárólag a bajnokcsapatból kerülhetett ki, ezen kívül a szakmai iroda figyelembe vette az eredményességi, sportpolitikai/etikai, illetve Fair-Play szempontokat is. Center poszton is található Pénzügyőr-röplabdázó a legjobbak között, méghozzá a korábban klubvilágbajnoki címet is nyert Pedro Luiz Da Silva Santos „Pedrao”, az álomcsapat másik centere pedig a Fino Kaposvár kubai kiválósága José Antonio Sandoval Rojas lett. Legjobb szélső ütőként a GreenPlan-VRCK válogatott játékosa, Blázsovics Péter (359 pont) és a Fino Kaposvár ugyancsak ponterős sportolója, Bögöly Gábor (303 pont) tagja a csapatnak, míg a feladó-átlók közül a 65-szörös válogatott, Kovács Zoltán (403 pont) került be a Pénzügyőrtől.

 

További programok »

FEL