Röplabda Extraliga: Újpesten is győzött a BRSE

2022. november 5. 20:49 | behir.hu

A csabai röplabdások megőrizték veretlenségüket, miután szombaton Újpesten győzték le az UTE csapatát.

UTE - Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (-18, -22, -12)

Extraliga 3. forduló, Újpest. Vezette: Bátkai-Katona, Barabás.

Újpest: Boskó 2, Hirulea 11, Manninger 4, Tarin 10, Preval 3, Kilyénfalvi 4. Csere: Baksa, Dömsödi (liberók) , Ambrosio, Sziládi, Németh 1, Goodwin, Stojanovic. Vezetőedző: Horváth András

Békéscsaba: Bagyinka 3, Aktas 12, Vasileva 10, Drpa 11, Pintér 8, Bodnár 3. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók) , Tuska, Glemboczki 5, Olyniik 1, Oikonomidou 3. Vezetőedző: Tóth Gábor

Szombat este Újpesten vendégszerepelt az eddig makulátlan mérleggel rendelkező Békéscsaba az Extraliga 3. fordulójában. Tóth Gábor nem változott a legutóbbi, Kaposvár elleni győztes felálláson.

Marta Drpa pontjával indult az összecsapás, de hamar egalizáltak a fővárosi lila-fehérek, sőt a vezetést is átvették, így 8:5-nél időt kért a Swietelsky-Békéscsaba stábja. Hatásos volt a fejmosás, a csabaiak 10-nél utolérték riválisukat. Pintér Andrea blokkjai elbizonytalanították a hazaiakat, így néhány pontos vezetésre tettek szert. Nem adta azonban olcsón a bőrét az Újpest, parázs csata alakult ki, de a viharsarkiak a hajrában remekül használták ki a hazaiak megingásait és behúzták a szettet.

A folytatásban sem csökkent a tempó, a BRSE gondosan őrizte a játékrész elején megszerzett előnyét. Molcsányi Rita összefogta a védekezést és támadásban is mindig volt valaki, aki továbblökte csapat szekerét. A szett közepén megrázta magát az UTE és 18-nál egyenlőt mutatott az eredményjelző. A végjátékot azonban ismét a vendégek bírták jobban, elsősorban Ralitsa Vasileva remeklésének köszönhetően.

A harmadik etapra érkezett Glemboczki Zóra, aki rögtön ponttal tette le névjegyét. A csabaiak a szett elejétől koncentrált játékkal jelentős különbséget alakítottak ki. Tovább forgatta csapatát Tóth Gábor, jött Oikonomidou, Olyniik és Kertész is. A BRSE görög átlója nem sokat teketóriázott, két bombával jelezte, hogy érdemes a bizalomra. 9-19-nél gyakorlatilag eldőlt a csata, csupán a különbség volt kérdéses. Folytatás szombaton a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, az MTK ellen.


Mestermérleg:

Horváth András: Először is gratulálok a Békéscsabának! Igyekeztünk végig partiban lenni velük, úgy gondolom ez az első két játszmában sikerült is.

Tóth Gábor: Nehezen indult a találkozó, egyrészt az UTE jól játszott, másrészt pedig mi nem találtuk a ritmust. Aztán jó megoldásokkal fokozatosan őröltük fel ellenfelünket, ez pedig adott lehetőséget, hogy mindenki hozzátegyen a győzelemhez.

További programok »

FEL