Röplabda: Domináns győzelem az MTK otthonában

2023. február 4. 21:01 | behir

Egy hete nem lépett pályára a Swietelsky-Békéscsaba az előző heti maratoni idegenbeli túra óta, hogy aztán február első szombatján az MTK otthonában folytassa az Extraligát. Jó hír, hogy Ceyda Aktas és Molcsányi Rita is a csapattal tarthatott Budaörsre, igaz, egyikük sem a kezdőben kapott helyet.

Erőteljesen kezdte a hazai együttes a találkozót, főleg a centertámadások ültek, de az elején összeszedett kétpontos lemaradást a BRSE hamar eltüntette. 4:5-nél kerültek először előnybe a csabaiak, nem sokkal később Pintér Andrea ásza hárompontos csabai fórt eredményezett, majd Bagyinka Fanni is megvillant egy szép húzással.

Leiszt Máté időkérése után feltámadt az MTK, ám Bodnár Dorottya jó nyitásaira építve visszaverték a hazaiak zárkózási kísérletét. Hiába kért időt ismét az MTK, egyre növelte előnyét a BRSE, amit aztán 6-7 pont körül tartósítottak. Ralitsa Vasileva is kezdett belelendülni a hajrában, az ő vezetésével 9 szettlabdához jutottak a csabaiak, amelyek közül az elsőt értékesítették.

A második felvonás kezdetén nem engedték lendületbe kerülni a házigazdát, ekkor is Vasileva volt a főszereplő, aki szebbnél szebb megoldásokkal termelte a pontokat. Bodnár nyitásai is megnehezítették az MTK dolgát, Leiszt Máténak időt kellett kérnie 3:11-nél, de így is feltornázták 10-re a különbséget. Glemboczki Zóra is beköszönt egy ásszal, Tóth Gábor pedig igyekezett forgatni a csapatot, pályára lépett Tuska Brigitta, Lia Mosher és Viktoriia Oliinyk, utóbbi kettő be is mutatott gyorsan 1-1 szép blokkot. Ellenállhatatlan játékkal őrölték fal a csabaiak ekkor az MTK-t, Tuska blokkról kivágódó ütése 17 szettlabdát jelentett, Oliinyk ásza pedig a 2:0-s vezetést!

A harmadik játékrész is csabai dominanciával indult, és hiába kért időt az elején Leiszt Máté, ezúttal sem lassítottak. Gyorsan, pontosan és lelkesen röplabdáztak, aminek köszönhetően folyamatosan gyarapodott az előny, az MTK azért küzdött, hogy a különbség ne érje el a 10-et. Ez 11:20-ig sikerült nekik, azaz a harmadik játszmát is magabiztosan húzta be a BRSE.

Ezzel visszatértek a lányok a győztes útra és három pontot hoznak haza Békéscsabára!

Tóth Gábor: „Amíg a szervánk nem volt magabiztos, addig az MTK röplabdázott. Aztán amikor sebességet váltottunk, akkor rengetegszer kiszorított helyzetbe kerültek, amiből mi felszabadultan tudtunk játszani. Ez egy jó kezdet és ráhangolódó mérkőzés volt a vasárnapi kupatalálkozóra, ami kétségtelenül 2023. eddigi legfontosabb eseménye lesz.”

Leiszt Máté: „Az elején megleptük a Békéscsabát a szerváinkkal és szépen össze is állt a blokkvédekezésünk. Viszont a kontratámadásainkból nem tudtunk eredményesek lenni és ezt frusztrálttá tette a csapatot, nem először. A Békéscsaba nagyon prímán védekezett és szerintem ez volt a kulcs.”

MTK–Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (-15, -7, -12)
Extraliga-alapszakasz, 11. forduló, Budaörs. Vezette: Sík, Tillmann

MTK: Asonja 7, Szabó, Berkó, Tatár 2, Briga 2, Costa 8. Csere: Divényi, Weidemann (liberók), Varga 1, Tarr 1, Garai. Vezetőedző: Leiszt Máté.

Békéscsaba: Drpa 8, Vasileva 11, Glemboczki 7, Bodnár 8, Pintér 4, Bagyinka 3. Csere: Kertész (libero), Oliinyk 2, Mosher 1, Tuska 1. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Forrás: BRSE

További programok »

FEL