Röplabda Challenge Kupa: Lett ellenféllel kezd a BRSE

2019. június 27. 10:54 | behir

Kisorsolták Luxemburgban, az Európai Röplabda Szövetség központjában a nemzetközi kupák párosításait.

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület kiemeltként várta ellenfelét a női Challenge Kupában, ami azt jelenti, hogy a legjobb 32 között kezdi a sorozatot. Az ellenfél a lett Rigas Volejbola Skola együttese lesz. A párharc december első hetében idegenben indul, míg a visszavágót rá két hétre rendezik Békéscsabán - írja a hazai szövetség hivatalos oldala.

Az előző idényben negyedik Újpest alaposan „belehúzott”: a Budapesttől 6000 kilométerre fekvő orosz Jenyiszej Krasznojarszk együttesével csap össze december 3. és 5., valamint 17. és 19. között. A párharcban az orosz együttes játszhata hazai pályán a visszavágót. A nemzetközi kupaporondon története során először, szabadkártyával induló 1. MCM-Diamant Kaposvár a selejtezőben kezd november első felében, ellenfele a Balkán Kupa győztese lesz, továbbjutása esetén a főtáblán a spanyol Las Palmasszal csaphat össze.

A női Bajnokok Ligájában a magyar bajnok Vasas Óbuda a montenegrói Luka Bar csapatát kapta ellenfélül. Az első mérkőzést október 8. és 10. között idegenben játsszák, a visszavágót egy héttel később Budapesten rendezik. Amennyiben sikerül kiharcolni a továbbjutást, úgy az albán Partizani Tirana és a bosnyák bajnok Jedintsovo Brcko párharcának győztese lesz a piros-kékek következő ellenfele, már a főtáblára jutásért. Itt október 22. és 24. valamint 29. és 31. között vívják a mérkőzéseket, a visszavágóra kerül sor idegenben.

A női CEV-kupában a kupagyőztes Fatum Nyíregyházának román ellenfele lesz a CSM Targoviste személyében. A nyírségiek kiemeltként várták a második számú európai sorozat sorsolását, amelynek értelmében a 32 között december 3. és 5. között idegenben kezdenek, a visszavágót december 17. és 19. között hazai pályán játsszák.

A férfiaknál a bajnok Vegyész RC Kazincbarcika – mely nem vállalta a Bajnokok Ligája-indulást –, valamint a bajnoki harmadik Fino Kaposvár SE már a selejtezőben pályára lép a Challenge Kupában. Előbbi a Balkán Kupa győztesével, utóbbi az osztrák UVC Weberzeile Ried ellen játszik november 12-14. illetve 26-28. között. Továbbjutás esetén a főtáblán a barcikaiak belga, a kaposváriak holland együttessel találkoznak. A Magyar Kupa- és bajnoki ezüstérmes LV Sport Pénzügyőr egyből a 32-es főtáblán kezd, és az első körben (december 10-12. és 17-19.) a ciprusi Omonia Nicosiával találkozik úgy, hogy az első meccset játssza Budapesten.

 

További programok »

Sport

Magyar Kupa: Hősiesen helytállva estek ki a csabai fiatalok

Nagyon nehéz helyzetben volt, de mégis kiállt a Magyar Kupában a Békéscsaba 1912 Előre. A lilák a koronavírus miatt csak a ifi csapatukat tudták kiállítani a Diósgyőr ellen. A DVTK az első félidőben nem találta a fogást ellenfelén, de a fordulást követően cseréi révén eldöntötte a továbbjutás sorsát.
18:48
FEL