Röplabda: Azeri válogatott ütő érkezett a BRSE-hez

2020. szeptember 2. 07:32 | Kovács Dávid

Anastasiya Bezsonova személyében ukrán születésű, de azeri válogatott sportolóval erősített a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE.

A 21 éves, 188 cm magas nyitásfogadó ütő, fiatal kora ellenére jelentős nemzetközi tapasztalattal bír - írja a csabai klub közösségi oldalán. A játékos Ukrajnában ismerkedett meg a sportág alapjaival, majd az európai kupaporondon is érdekelt azeri Rabita Baku szerződtette, ahol Zoran Gajickeze alatt dolgozott, a korábban Békéscsabán szereplő Ksenija Ivanovic csapattársaként. Később megfordult Szlovéniában, ahol bajnoki aranyérmet ünnepelhetett a szezon végén, majd a román bajnok Alba Blaj együttesében is szerepelt.

 

(Fotó: Kuti István)

(Fotó: Kuti István)

 

Nyitásfogadó ütő posztra eddig Glemboczki Zóra és Lindsey Vander Weide állt Tóth Gábor vezetőedző rendelkezésére, rajtuk kívül pedig saját nevelésű utánpótláskorú sportolók. A csapat három sorozatban is érdekelt, ezért a szakmai stáb szerint fontos volt bővíteni, erősíteni a keretet.

 

(Fotó: BRSE)

(Fotó: BRSE)

 

- Anastasiya jó szellemű, sokra hivatott játékos, akit már tavaly is szerettünk volna leigazolni. Az elmúlt tíz napban a csapattal készült és meggyőzött minket arról, hogy jelentős erősítést jelent, valamint korábbi sérülése már a múlté. Beilleszkedett a csapatba, motivált, szépen dolgozik - nyilatkozta Baran Ádám, a BRSE elnöke.

További programok »

FEL