Röplabda: A világsztárok nem kegyelmeztek, 3-0-ra nyert a Conegliano

Igazi világsztárok érkeztek Békéscsabára kedden este! A női röplabda Bajnokok Ligája selejtezőjében a sorozat tavalyi döntőse, az olasz Imoco Volley Conegliano volt a Linamar-Békéscsabai Röplabda SE ellenfele. A vendégek határozottan léptek pályára és magabiztos győzelmet arattak, a csabaiak mindössze egy szettben tudták nagyobb küzdelemre késztetni az itáliai gárdát.

Az élő tévéközvetítés ellenére megteltek a lelátók és nagyszerű hangulatban kezdődött el a találkozó. Az olasz rivális kiváló játékosokkal a soraiban lépett pályára, elég csak az amerikai Kimberly Hillre, a lengyel Joanna Woloszra, vagy éppen az olasz nemzeti csapat egyik legjobbjára, Di Gennaróra gondolni.

Az első percekben megilletődötten kezdett a Csaba, Alberto Salomoni mester 0-4-es állásnál már ki is kérte az első idejét. Hat olasz pont után Petőváry Panni helyezte el az első jó hazai ütést a vendégek térfelén. A tavalyi ezüstérmes egy pillanatra sem fékezett, Kimberly Hill nyitásai mögött újabb négy egységet rakott fel a táblára, ami újabb időkérésre késztette a hazaiak vezetőedzőjét. Ludmánt Szpin, Kosekovát Petrenkó váltotta, de az itáliai együttes így is megtalálta minden helyzetben a megoldást, főként a másik amerikai sztár, Megan Easy volt elemében. A mintegy 1500 szurkoló mellett a kis olasz tábor lehetett boldogabb, szólt is az „Imoco,Imoco!” kiáltás!  Hosszú idő után ugyan Petőváry újabb pontot szerzett, de óriási különbség volt ekkor a csapatok között. Könnyedén, ugyanakkor határozottan röplabdázott az ellenfél és alig több mint negyedóra játék után jutott húsz (!) játszmalabdához. Az elsőt még Kosekova révén hárította a BRSE, de a másodikkal már élt a rivális és villámgyorsan szerzett előnyt (4:25, 0-1).

 

Kijöttünk a tízből, nem fékeztek az olaszok

 

A második szett első pontját a hazaiak szerezték, fel is robbant a csarnok! Majd Dobi és Ludmán is hozott egy extrát, Mlinar ászával pedig a házigazda három perc alatt elérte az első szettben összeszedett négy pontot  (4:2)! A holland De Kruijf is villantott valamit a tudásából, így gyorsan vezetést szerzett az Imoco, majd Easy ütésével már három egység volt a különbség (5:8). A hazai szurkolók a játékvezető döntéseivel sem voltak teljesen elégedettek, mínusz négynél Alberto Salomoni magához is hívta együttesét (6:10). Petőváry Panni nőtt fel leghamarabb a feladathoz, többször bátran és pontosan célzott. Pekárik első villanása csak arra volt elég, hogy látótávolságon belül maradjon a Csaba. Anna Nicoletti sem késett a válasszal, elemi erejű bombájával már nyolc volt a differencia (8:16). Alberto Salomoni a technikai után újra gyorsan „T” betűt formált a kezeivel, de így sem sikerült feltartóztatni a tavalyi BL-döntőst, az olaszok fölényes vezetéssel mehettek a hajrába (8:20). A hazaiak sikerélménye abban merülhetett ki, hogy Kosekova kiváló érintésével elérte a tíz pontot ebben a felvonásban. Az első játszmalabdánál könnyedén blokkolták Dobi Edinát az olaszok, akik 19 perc alatt húzták be ezt a játszmát (10:25, 0-2).

 

Így kellett volna kezdeni, a papírforma nem borult

 

A harmadik játékrész első pillanataiban még tartotta a döntetlent a BRSE, azonban az olaszok gyorsan tudatni akarták, hogy 3-0-val le akarják zárni a meccset (2:5). A szett első hangrobbanását megint Petőváry megmozdulásához lehetett kötni, majd a másodikat is, zúgott a lelátó (6:6)! Az első technikainál azonban – ha csak minimális különbséggel is – de újra vendégek vezettek (7:8). A vendégek gyorsan visszaállították a négypontos különbséget, érkezett is a menetrendszerű Ludmán-Szpin csere, majd a Salomoni-időkérés (8:12). Bravúros sorozatba kezdett a Csaba, a meccsen először szerzett zsinórban négy pontot. Az egyenlítést követően azonban jöttek a hibák, no meg az olasz blokk… Újra hangosabb lett a maroknyi olasz tábor, hiszen öt ponttal meglépett kedvenc csapatuk. Dobi Edina is válaszolt blokkból, Mlinar pedig egy ásszal csalta a távolságot (15:18). A magyar válogatott rutinos centere ugyan próbált a sereg élére állni, de nem csökkent a távolság a szett végéhez közelítve (16:22). A csabai drukkerhad eközben minden jó megmozdulásért hálás volt, rajtuk semmi sem múlt. Kimberly Hill megmutatta klasszisát, amikor nagyon kellett, egy csúnya hazai hiba után pedig hét meccslabdája volt az olaszoknak, akik az elsőt értékesítették és 3-0-ra győztek (17:25).

A csabaiak igazán csak a harmadik felvonásban tudták megnehezíteni ellenfelük dolgát, de a világsztárok nem kegyelmeztek és a párharc első meccsén jelezték, ki a jobb csapat. A selejtező visszavágóját szombaton rendezik, Olaszországban.

 

 

Megosztás:

Címke: , , ,