Rómeó és Júlia – A világhírű Kiev City Balett Békéscsabán!

2019. március 15. 11:17 | behir

Március 31-én, vasárnap 19 órától a világhírű Kiev City Balett előadásában láthatja a közönség a Rómeó és Júliát a Csabagyöngye Kulturális Központban.

 

A Kiev City Balett számos elismerést tudhat magáénak. A közel kétszáz évvel ezelőtt megalakult киевськй муниципапьний театр/ Kijevi Állami Színház kiváló táncművészei évről évre kiemelkedő és profi produkciókkal örvendeztetik meg a közönséget. A méltán híres társulat Magyarországra látogat és a balett-történelem egyik legnagyobb klasszikusában, a Rómeó és Júliában láthatjuk kiteljesedni a felülmúlhatatlan táncművészek tánctudását.

 

 

A több mint 40 főből álló csapat ebben az évben közel 50 alkalommal lép fel Közép-Európában. Az együttes egy rövid bemutatkozás erejéig már 2012-ben látható volt Magyarország 5 nagyvárosában, de a hatalmas sikernek köszönhetően most újra megtisztelnek minket jelenlétükkel.

A táncművészek szakmai tudását mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy Oroszország és Ukrajna legjobb mestereinek tanítványai alkotják a csapatot, akik csak egy hosszas előválogatás után lehettek tagjai ennek a neves együttesnek. A tánctársulat hazai szereplői mellett a külföldről (Japán, USA, Grúzia,) érkezett legkiválóbb táncos szólisták közreműködnek az együttesben, akik nívós nemzetközi balett versenyeken is bizonyították rátermettségüket.

 

 

A balettegyüttes élén 1998-tól 2005-ig Valery Kovtun majd a későbbiekben Victor Litvinov állt. Jelenleg a híres, kitüntetett ukrán táncművész Ivan Kozlov igazgatja a világhírű társulatot. A nemzetközi palettán is óriási sikert aratott együttes fesztiválokon, és Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Portugália, Svájc, az Egyesült Királyság, Szlovénia, Románia, Japán, Kanada legnagyobb színpadai után most Magyarországon teszi tiszteletét.

 

Biztosak lehetünk abban, hogy nem mindennapi, hagyományőrző, eredeti klasszikus balettelőadás részesei lehetünk, ahol a legjobban képzett táncművészek kalauzolnak el minket a Rómeó és Júlia varázslatos történetébe. Az előadás Békéscsabán március 31-én lesz a Csabagyöngyében, jegyek a helyszínen és a ticketportal weboldalán válthatók.

 

További programok »

Kultúra

Testtől lélekig - Kiállításmegnyitó

Séllei-Andruska Anna és Dr. Hollósiné Mancz Fatime Nóra közös kiállításának megnyitó ünnepségére kerül sor jövő hét csütörtökön Gyulán, az Erkel Ferenc Művelődési Központban. A tárlat mottója: "Festmények és grafikák testtől lélekig."
2019. szeptember 16. 02:05
FEL