Rock Home: Ingatlanközvetítés, szakértő segítséggel

2019. augusztus 12. 08:09 | behir

Újító megoldások és magas szintű szakértelem: többek közt így segíti az ingatlaneladókat, illetve az új otthonra vágyókat a Rock Home ingatlanközvetítő iroda már Békéscsabán is! (x.)

Mitől más ez az cég, mint a többi? Erről beszélgettünk a békési megyeszékhelyen működő iroda ügyvezetőjével és cégvezetőjével, valamint a Rock Home-hálózat egyik alapítóval.

Az ingatlantanácsadó sokkal több, mint egyszerű ingatlanos: a Rock Home munkatársai specialisták, akik alapos ismeretekkel rendelkeznek a hozzájuk tartozó városrészről, ideértve a környék demográfiáját, szomszédságát, infrastruktúráját, lehetőségeit – fogalmazott a Rock Home Békéscsaba ügyvezető igazgatója, társtulajdonosa. Dr. Kónya Tamás hangsúlyozta, hogy ezek az ismeretek gyorsabb, személyesebb és rugalmasabb tanácsadást tesznek lehetővé.

 

Joga van kiúthoz: A Rock Home segít a nehezebb ügyek megoldásában is

Az ügyvezető rámutatott, hogy sokszor találkoznak "problémás", például jelzálog, végrehajtás terhelte ingatlanokkal, vagy olyan esetekkel, mikor a tulajdonos külföldön tartózkodik (ezért jogszabályoknak megfelelő meghatalmazásra van szükség vagy egyéb megoldandó ügy merül fel), ám más irodákkal ellentétben, ezekben az esetekben is rendelkezésre állnak. Jelezte, hogy a békéscsabai iroda mindkét tulajdonosa jogi végzettséggel illetve Zoltán jogi szakvizsgával is rendelkezik, így e téren is felkészültek a segítségnyújtásra. Leszögezte: céljuk az ügyfelek teljes körű kiszolgálása az első egyeztetésektől a lakáskulcs átadásáig.

 

Dr. Kónya Tamás

 

– Olyan nem lehet hogy az ügyfél nem tudja, éppen mit csinál a tanácsadója. Olyan sincs, hogy őket nem lehet elérni. A tanácsadó bizalmi ember, aki képletesen együtt él az ingatlannal és annak tulajdonosával. Nálunk az ingatlanbemutatás sem abból áll, hogy körbe rohanunk a vevővel a lakásban. Ha kell, a pincétől a padlásig, a bejárati ajtótól a ház legtávolabbi szegletéig bemutatjuk az adott ingatlant, mintha ott éltünk volna a ház építésétől fogva, ismerünk  vagy megismerünk minden részletet – jelezte az ügyvezető, aki azt is kifejtette: szeretnék gyorsítani az ingatlanok forgási sebességét. Vagyis nem az a cél, hogy egy-egy ingatlant akár egy évig áruljanak: kollégáik pontosan tudják azt, hogy az adott lakást milyen feltételek mellett, milyen árstratégiával lehet reálisan, a lehető legmagasabb piaci áron értékesíteni. Hozzátette, hogy nemcsak az ingatlaniroda rendelkezik a megfelelő engedélyekkel, hanem minden kollégának megvan a szakmai végzettsége, emellett folyamatos továbbképzéssel biztosítjuk a napra kész felkészültségüket. Így tehetjük meg azt, hogy ingyenes szaktanácsadást biztosítunk bárki számára például a Babaváró hiteltől a CSOK-ig, a falusi CSOK-tól a különböző hiteleken át az aktuális jogszabályokig.

 

Érdemes szakértőt felkérni, ez nem a retromegoldások kora

– Mi nem áruljuk, hanem eladjuk az ingatlanokat – fogalmazott dr. Fülöp Zoltán, a Rock Home Békéscsaba cégvezetője, társtulajdonosa. Mint mondta, ingyenes tanácsadással segítik a hozzájuk fordulókat, ha azonban az ingatlantulajdonos a tájékoztatás után úgy gondolja, hogy saját maga nem kockáztatja meg, hogy áron alul adja el ingatlanát, igénybe veheti a Rock Home ingatlan-tanácsadóinak szolgáltatását. Jelezte azt is: a lakásukat eladni kívánók kevés esetben tudják meghatározni az ingatlan reális árát, ugyanakkor az ármaximumot, a legjobb piaci árat is kevés esetben érik el, ezért érdemes inkább szakemberhez fordulni. Legyen gyanús, ha két héten belül saját maguk eladták az ingatlant, valószínűleg veszítettek az eladási áron.

 

Dr. Fülöp Zoltán

 

– Kardinális kérdés az árstratégia. A kollégák tableten mutatnak olyan ingatlanokat, amelyek hasonló adottságokkal rendelkeznek, mint az eladó ingatlana és meg is mutatják, hogy mi a hirdetési ár és mi volt az eladási ár a közelmúltban. Fölülről indítunk az árral és az ügyféllel egyeztetett módon és ütemben csökkentjük az árat, így garantálva azt, hogy az eladás pillanatában a lehető legmagasabb ár realizálódjon. Nálunk teljeskörű és folyamatos a kiszolgálás – jegyezte meg, hozzátéve, hogy a tanácsadók hétről hétre tájékoztatják az ügyfeleket a legfrissebb statisztikákról, a soron következő lépésekről. Minden folyamatot figyelemmel kísérhet az ügyfél, minden résznél beleszólhat a történésbe, egyeztethet a tanácsadóval. Mintha egy üvegablak mögött figyelné egy autó gyártását. Ez a magasfokú kiszolgálás teszi elégedetté az ügyfeleinket. Mi nem retromegoldásokat alkalmazunk, úgymint hogy feltesszük egy vagy két weboldalra a lakása illetve háza képét hozzábiggyesztjük a négyzetmétert meg a szobák számát és egyéb - többnyire lényegtelen - statisztikát produkáló szöveggel és várjuk, hogy majd berepül véletlenül egy érdeklődő, aki majd megveszi! Nálunk 34 weboldalra (közel havi 7 milliós elérést jelent) kerül föl az ingatlan, ezek nem ingyenes hanem fizető felületek, aminek az iroda állja a számláját, ez a szolgáltatásunk része, ez az eladónak egy fillérjébe sem kerül. Ezért is mondtam az elején, hogy nem árulni, hanem eladni fogjuk az ingatlanokat. Ezt segíti a tanácsadóink maximális hozzáértése, legyen az szó kiváló képek elkészítéséről vagy a hirdetési szöveg megfogalmazásáról. Egy-egy ingatlanhoz akár több hirdetési verziót is elkészítünk attól függően, hogy milyen célcsoportban keresünk potenciális vevőt.

 

 

Más, mint a többi!

A Rock Home három területen különbözik más ingatlanközvetítőktől: a technológiában, az oktatási rendszerben és a közösségi média használatában – erről már Kövesdi Marcell, a Rock Home hálózat egyik alapítója, ügyvezető igazgatója beszélt. Mint mondta, az ingatlanközvetítők sok időt töltenek azzal, hogy papíron rögzítenek szerződéseket, utaznak, eközben pedig nem tudnak érdemi tevékenységet végezni, cégük erre igyekszik hatékony informatikai megoldást nyújtani. Ide sorolható például a 360 fokos kamerák használata, melyet az ingatlanbemutatáshoz használnak, illetve a papírmentes iroda kialakítása is.

Az ügyvezető a másik innovációnak az egyedi oktatási modellt nevezte. Kifejtette, hogy a tanácsadók csoportos oktatása mellett nagy hangsúlyt fektetnek a napi szintű, egyéni felkészítésre is, ezzel biztosítva az ismeretek folyamatos frissítését, új tudásanyag megszerzését.

 

Kövesdi Marcell

 

A harmadik szegmens, melyben a Rock Home kitűnik, a közösségi média használata. Kövesdi Marcell szerint a Facebook nem ingatlaneladásra jött létre, hanem a kapcsolat- és bizalomépítésre. Éppen ezért tanácsadóik a közösségi hálón is elérhetőek, illetve azt követően is tartják a kapcsolatot az ügyfelekkel, mikor az üzlet már megkötetett.

– Annak az ingatlanközvetítői munkának, amely az adatrögzítésre, időpontegyeztetésre, a hirdetések közzétételére korlátozódik, nincs hozzáadott értéke, az ingatlanközvetítésnek nem erről kell szólnia. Mi hiszünk abban, hogy ez a munka ennél több, emberibb. A jó közvetítő megérti az emberi helyzeteket, felelősséggel tartozik az ügyfelek iránt, megérti, hogy a megbízását a legnagyobb szakértelemmel kell elvégeznie, nem pedig az a dolga, hogy a leggyorsabban értékesítsen – szögezte le az ügyvezető.

Arra a kérdésünkre, hogyan érinti az ingatlancégeket az ilyen vállalatok piaci részesedésének utóbbi években tapasztalt visszaesése, az ügyvezető elmondta, hogy amennyiben minőségi szolgáltatás jelenik meg a piacon, akkor az változtat a trenden, ezzel párhuzamosan pedig az ingatlanértékesítők pozitív megítélésének növelésében is segíthet.

A Rock Home békéscsabai irodája a az Andrássy út 51/A (Gazdabolt utcája felől) a II. emelet 58 alatt található. Facebookon és messengeren vagy telefonon is hívhatja tanácsadóinkat:

 

  • Kónya Tamás 06-20-513-6774
  • Csizmadia Tünde 06-20-422-7888
  • Raczkó Ildikó 06-20-289-4554
  • Kovács László 06-20-422-7333

 

Felveheti velünk még a kapcsolatot a bekescsaba@rockhome.hu email címen is.

 

(x.)

További programok »

FEL