Robbantással fenyegetőzött Békésen egy férfi

2024. március 30. 11:36 | behir.hu

Közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat a Békési Járási Ügyészség és vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt egy 36 éves, büntetett előéletű szentesi férfival szemben, aki ittasan robbantással fenyegetőzött.

A Békés Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a férfi a bűncselekmény elkövetésekor Békésen élt. 2023. október 5-én, a késő esti órákban lakótársa tudta nélkül magához vette annak mobiltelefonját, majd azon ittas állapotban, álnéven valótlan bejelentést tett a Békés Vármegyei Rendőrfőkapitányság Tevékenység-Irányítási Központjába, miszerint a terhelt tartózkodási helye melletti harmadik házat – ahol gyermekek is tartózkodnak – fel fogja robbantani, még a szomszéd is meg fog halni ha nem mennek ki.

Az ügyészség a vádiratban közérdekű munka kiszabására tett indítványt, melyet az elítélt hetente legalább egy napon – a heti pihenőnapon vagy a szabadidejében –, díjazás nélkül végzi. A közérdekű munkára ítélt köteles a számára meghatározott munkát elvégezni. Ha az elítélt a számára meghatározott munkát önhibájából nem végzi el, a közérdekű munkát vagy annak hátralévő részét szabadságvesztésre kell átváltoztatni.

További programok »

Kék hírek

Gyorsított csontritkulás – Ittas sofőr mellé ült be, négy foga bánta

Maradandó fogyatékosságot eredményező ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt egy 29 éves büntetlen előéletű mezőhegyesi férfival szemben, aki ittasan okozott közlekedési balesetet.
2024. május 27. 09:24
FEL